Σε προκλητικές δηλώσεις προέβη σχετικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ο πρώην βουλευτής νομού Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Ταμήλος, μιλώντας στο τοπικό ραδιόφωνο των Τρικάλων «Ράδιο Ζυγός» την Τρίτη.

Ads

Σχολιάζοντας την επεισοδιακή τοπική παρέλαση της 25ης Μαρτίου που διεξάχθηκε εν μέσω αποδοκιμασιών από γονείς των νεαρών θυμάτων, ο κ. Ταμήλος απόρησε πως είναι δυνατόν «όλα τα Τρίκαλα [να] ασχολούνται με το θέμα αυτό;», ενώ πρόσθεσε ότι το 2023 πέθαναν 1977 Τρικαλινοί, ανάμεσά τους και τα τρία κορίτσια από το Καστράκι, (Χρύσα, Θώμη, Αναστασία), και ότι «δεν θα βάλουν όλα τα Τρίκαλα μαντήλι να κλάψουν».

Όπως είπε στη συνέχεια η «ζωή συνεχίζεται», ενώ προσπαθώντας να δημιουργήσει αυθαίρετους συνειρμούς με την χρεοκοπία της Ελλάδας είπε ότι «υπάρχει χειρότερο πράγμα από την χρεωκοπία της Ελλάδας; που χάσαμε όλοι την περιουσία μας; Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο». 

Το ηχητικό της ραδιοφωνικής συνέντευξης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του trikalanews.

Ads

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η διαγραφή του κ. Ταμήλου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση»

«Να πάρει θέση για τις επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Ταμήλου», καλεί τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής «πρόσβαλε βάναυσα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους που έναν χρόνο μετά παλεύουν για να δικαιωθούν».

«Ένα συγγνώμη δεν θα είναι αρκετό αυτή τη φορά. Η διαγραφή του κ. Ταμήλου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολλαπλώς εκτεθειμένη Νέα Δημοκρατία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.