Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθούν οι μηνύσεις από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Περισσότερες από 30 οικογένειες των επιβατών και των μηχανοδηγών που παρέστησαν στη συνάντηση στη Λάρισα σήμερα 31/3, παρουσιάζονται έτοιμες να προβούν σε μηνύσεις κατά των προσώπων, αλλά και υπηρεσιών, που κλήθηκαν να χειριστούν την κατάσταση -κι έχουν εμπλοκή με το θέμα- τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ads

Οι συγγενείς θυμάτων τονίζουν ότι υπάρχει έγκλημα πίσω από τον θάνατο των παιδιών τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται και εμπλέκονται με τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων.

Δεν εμφανίστηκε ο Καραμανλής

Στη συνάντηση, αν και είχε προσκληθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλή, δεν εμφανίστηκε. Η στάση του στη Βουλή, αλλά και η ευρύτερη παρουσία των βουλευτών της Ν.Δ. -με το χειροκρότημα και τις προκλητικές δηλώσεις- στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας έχουν προκαλέσει την οργή και την μήνιν των συγγενών των θυμάτων.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε αίθουσα που παραχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο κτίριο Θεοφράστου. Εκεί ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Λακαφώσης τους ενημέρωσε για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα, σχετικά με τις εργασίες που έγιναν τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, όπως και για το τι προκάλεσε την έκρηξη κατά τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών.

Ads