Ήταν Νοέμβριος του 2023, σχεδόν 8 μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης προκαλούσε έντονες αντιδράσεις με δηλώσεις του, για τις οποίες στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

Ads

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real, ο ίδιος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως «όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι (του Κυριάκου Μητσοτάκη) έχουν αποφασίσει, δεν ξέρω για ποιους λόγους, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν, παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους», για να προσθέσει:

Διαβάστε επίσης: Η άποψή μας / Τέμπη: Συγκάλυψη και οργή

«Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας, άμα τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για Εξεταστική ή για Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για το αν θα βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια».

Ads

«Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα – αυτό που κάνουν είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα», είχε δηλώσει επιπλέον.

https://www.youtube.com/watch?v=eaoz3JAt_xs&t=682s

Στη συνέχεια βέβαια και μετά την κατακραυγή, ο ίδιος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, δίχως βέβαια να πείθει και ιδιαίτερα:

«Ως προς τη δήλωση μου υπάρχουν αντιδράσεις από δύο κατηγορίες ανθρώπων. Όσον αφορά ανθρώπους που έχουν θύματα σε αυτή την τραγωδία, σε αυτούς τους ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολική και λογική ευαισθησία και οτιδήποτε αφορά το θέμα τους αγγίζει πάρα πολύ έντονα. Και σε αυτούς δεν μπορώ παρά να εκφράσω για άλλη μια φορά τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια», είχε πει χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια είχε αναφερθεί και στους πολιτικούς του αντιπάλους. «Η Δώρα Αυγέρη ή τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς διαστρέβλωσαν αυτό που είπα. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μεταφέρετε. Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς, ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα. Αυτό που είπα είναι στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, που έκανε είτε ο Νίκος Χατζηνικολάου, είτε ο Αντώνης Δελατόλας. Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο. Δεν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα, εάν πρέπει να κάνουμε Προανακριτική ή Εξεταστική για τα Τέμπη και ότι αυτό είναι μια ομφαλοσκόπηση της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο».

Τρεις μήνες μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις πάντως και ένα χρόνο μετά την τραγωδία, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως η κύρια αιτία για το δυστύχημα ήταν το ανθρώπινο λάθος και όχι η απουσία του συστήματος ECTS για παράδειγμα, το οποίο θα προκαλούσε την αυτόματη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων, εκατομμύρια πολίτες απεργούν, ενδιαφέρονται και ζητούν δικαιοσύνη για το έγκλημα.

Ενδεικτικό είναι πως πάνω από 850 χιλιάδες πολίτες έχουν υπογράψει το αίτημα για απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα. Αυτονόητη η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα του Γεωργιάδη…