Αυξάνεται η εσωκομματική – ενδοκυβερνητική πίεση προς τον Κώστα Καραμανλή σε σχέση με την πολιτική στάση του έναντι του εγκλήματος των Τεμπών, κυρίως σε σχέση με το γεγονός ότι αντί να αποχωρήσει από εκλογικές υποψηφιότητες, έκανε ακριβώς το αντίθετο, με τη σκυτάλη να παίρνει την Παρασκευή (22/3) ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ads

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι εάν ήταν ο ίδιος στη θέση του Κώστα Καραμανλή δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές, επικρίνοντας έτσι τη στάση του πρώην υπουργού Μεταφορών που μετά την τραγωδία στα Τέμπη επέλεξε να μην αφήσει τη βουλευτική έδρα αλλά να ανανεώσει τη θητεία του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο τρίτος «γαλάζιος» βουλευτής που έχει εκφράσει δημόσια ανάλογη θέση.

Ο πρώτος ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Κτιστάκης ο οποίος δήλωσε ότι εάν ήταν στη θέση του Κώστα Καραμανλή «εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία».

«Το λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω».

Ads

Ακολούθησε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος το πήγε ακόμη παραπέρα, καθώς ανέφερε πως μπορεί να είχε αυτοκτονήσει.

«Μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό. Εγώ δεν θα το άντεχα. Είναι ξεκάθαρο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Attica ο Γιώργος Σταμάτης.