Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το Ευρωκοινοβούλιο για να υποστηρίξει την πρόεδρο του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού, τον Παύλο Ασλανίδη και τους συνεργάτες τους. Πολίτες χειροκρότησαν θερμά την πρόεδρο με την ίδια να λέει: «Όλοι μαζί θα την αλλάξουμε την Ελλάδα το χρωστάμε στα παιδιά μας».

Ads

Διαβάστε επίσης: Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο / «Δεν αντέχουμε τη νομιμοποίηση της ατιμωρησίας – Κυβερνητική εντολή συγκάλυψης»

 


Η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας στην Επιτροπή αναφορών τόνισε πως βρέθηκε εκεί, «γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», ενώ έκανε λόγο και για μεθοδεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και κάκιστους χειρισμούς, που «προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών».

«Η διαδικασία της διερεύνησης στην Ελλάδα εξελίσσεται με τρόπο που πλέον μας βεβαιώνει ότι η αλήθεια ΔΕΝ θα λάμψει, για άλλη μια φορά», υπογράμμισε επίσης, προχωρώντας και στην κατάθεση ορισμένων αιτημάτων προς την Επιτροπή.

Για μεγάλη νίκη και άλλο ένα βήμα προς τη δικαίωση έκανε λόγο ο Κώστας Αρβανίτης, μετά τις τοποθετήσεις, ο οποίος ανέβασε στα social media σχετικό απόσπασμα από τα χειροκροτήματα. «Είμαστε μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε δίπλα τους. Είμαστε εδώ, για δικαιοσύνη παντού» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η επιτροπή PETI ομόφωνα αποφάσισε αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών να παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου, στην TRAN και στην LIBE, η αναφορα να παραμένει ανοιχτή και να συζητηθεί γραπτή, ενημερωμένη απάντηση απο την ευρωπαϊκή επιτροπή.