Mε τη φράση «σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή», η εισηγήτρια της επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το έγκλημα στα Τέμπη απευθύνθηκε στην Μαρία Καρυστιανού και ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή.

Ads

«Σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή. Η αναφορά πάει στην TRAN, πάει στη LIBE, παραμένει ανοιχτή. Θα ζητήσουμε και μία γραπτή ενημερωμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογράμμισε η J. Toom.

Στην αίθουσα επικρατούσε συγκίνηση, καθώς αρκετός κόσμος βούρκωσε όταν άκουγε την συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, ενώ στο τέλος τα χειροκροτήματα ήταν θερμά.

Για μεγάλη νίκη και άλλο ένα βήμα προς τη δικαίωση έκανε λόγο ο Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος ανέβασε στα social media σχετικό απόσπασμα από τα χειροκροτήματα. «Είμαστε μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε δίπλα τους. Είμαστε εδώ, για δικαιοσύνη παντού» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ads

Όπως σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η επιτροπή PETI ομόφωνα αποφάσισε αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών να παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου, στην TRAN και στην LIBE, η αναφορα να παραμένει ανοιχτή και να συζητηθεί γραπτή, ενημερωμένη απάντηση απο την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Ο Κώστας Αρβανίτης στην τοποθέτησή του τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι στηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δίκαιο και εύλογο αίτημα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023. Εμείς το λέμε έγκλημα.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε είμαστε εδώ για να υπηρετούμε το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών στο μόνο αιρετό ενωσιακό όργανο με αρμοδιότητα να ασκεί διαρκή έλεγχο ουσιαστικής εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και να αξιολογεί κατά πόσο τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις ανησυχίες των πολιτών.

Θα επιμείνω στις πρόσφατες συνεντεύξεις της κυρίας κυρία Κοβέσι, και είπε αυτολεξεί τα εξής αποκαλυπτικά:

Πρώτον: «Αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί».

Δεύτερον: «Ειλικρινά ενθαρρύνω τους ανθρώπους να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην σταματήσουν να αναζητούν την αλήθεια.»

Τρίτον: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια.»

«Το σύνθημα που υπάρχει στη χώρα μου είναι δικαιοσύνη παντού» κατέληξε ο Κώστας Αρβανίτης στην παρέμβασή του.