Mε άρση της απαγόρευσης χορήγησης νέων δανείων από την Attica Bank, αλλά και με προαναγγελία τερματισμού των πιστώσεων προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έκλεισε σήμερα ο επεισοδιακός κύκλος του ορισμού της νέας διοίκησης της τράπεζας.

Ads

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τον διορισμό του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στη θέση του μη εκτελστικού προέδρου και του Θεόδωρου Πανταλάκη ως διευθύνοντος συμβούλου και, αμέσως, μετά η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι αίρεται η απαγόρευση χορήγησης νέων πιστώσεων από την Attica Bank που είχε επιβληθεί την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η νέα διοίκηση, παρόντων των κυρίων Πανταλάκη και Ρουμελιώτη, ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε να σταματήσει η χορήγηση δανείων από την τράπεζα προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα media.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Καλογρίτσα, παλαιότερα στελέχη της τράπεζας δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου ότι ο δανεισμός του επιχειρηματία ήταν εντός των αναγκαίων προδιαγραφών, ότι εξυπηρετείται και ότι όλα τα δάνεια είχαν ασφαλείς καλύψεις.
Τα ίδια στελέχη, πάντως, σημείωσαν ότι ο κ. Καλογρίτσας βρίσκεται στα όρια εξάντλησης της πιστωτικής γραμμής που είχε, και ότι ούτως ή άλλως δεν είχε καταθέσει αίτημα για νέο δάνειο.

Ads