Μεγάλο δίλημμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Αρχικά, εφέρετο να είναι κάθετα αρνητικός για δύο λόγους: Ο ένας είναι πως μια υποψηφιότητα Μπελέρη κομματικοποιεί ντε φάκτο ένας διεθνές ζήτημα. Ο δεύτερος είναι πως θα περιπλέξει και θα πλήξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με την Αλβανία. Μετά όμως ήρθαν τα νέα μαντάτα από το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων που επαναβεβαιώνουν τον καλπασμό Βελόπουλου ειδικά στην βόρεια Ελλάδα και εντείνουν την ανάγκη για σκληρά δεξιά αντίβαρα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ως εκ τούτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ξανασκέφτεται και το σκέφτεται σοβαρά, λένε οι πληροφορίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως ο πιο θερμός υπέρμαχος της υποψηφιότητας Μπελέρη στο Μαξίμου είναι ο Μάκης Βορίδης.

Ads

Ήττα Γκρίνμπεργκ για το ντιμπέιτ

Παρ’ ότι στις εκλογές του 2019 και του 2023 ο πρωθυπουργός απέφυγε με κάθε τρόπο τα ντιμπέιτ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι βέβαιο ότι θα ισχύσει το ίδιο και τώρα. Ο Τσίπρας δεν υπάρχει πια και οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης κρίνονται ως «διαχειρίσματα» μεγέθη, επικοινωνιακά και πολιτικά. Επιπλέον, ο Σταν Γκρίνμπεργκ φέρεται να έχει δώσει επικοινωνιακή γραμμή απ’ ευθείας σύγκρισης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αντιπάλους του, γεγονός που κάνει αρκετούς στο Μαξίμου να προκρίνουν και το σενάριο του προεκλογικού τηλεοπτικού ντιμπέιτ.

Πάντως, χθες, ήταν αρνητική η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη, σε ερώτηση αναφορικά με το εάν θα διεξαχθεί ντιμπέιτ. Οπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι εκείνοι που δίνουν τη μάχη, ενώ ντιμπέιτ «γίνονται συνεχώς στη Βουλή». Αυτή η αποστροφή ερμηνεύτηκε ως (προσωρινή;) εσωτερική ήττα της γραμμής Γκρίνμπεργκ.

Αποστάσεις Άδωνι από Νικήτα

Τάκλιν στον Νικήτα Κακλαμάνη για τα…μάτια του Ζαγοράκη έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι «δεν αισθάνομαι χαρά που ξεφορτωθήκαμε κανένα, μακριά από εμένα τέτοιες εκφράσεις για όποιον έδωσε έστω και ένα 24ωρο μάχη για τη ΝΔ» όπως είπε. Όπως είπε «δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε επειδή χωρίσαμε, στα διαζύγια φαίνεται ο πολιτισμός». Αναμένεται η ανταπάντηση του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής που, ως γνωστόν, δεν τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα για τους υπουργούς που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ.

Ads

Οι επιδόσεις των celebrities

Το ερωτηματικό για τις επιδόσεις των celebrities Δημήτρη Παπανώτα και Δημήτρη Πανόπουλο στις μεθαυριανές προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο, αιωρείται πάνω από την Κουμουνδούρου. Αμφότεροι απολαμβάνουν της εκτίμησης του Στέφανου Κασσελάκη, οπότε δεν αποκλείεται κάποιος από τους δύο να περιληφθεί -λένε κάποιοι στην Κουμουνδούρου- στους πέντε που θα επιλέξει προσωπικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Την Κυριακή, (στις 11.30 π.μ). θα παρουσιάσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.