Στους διαδρόμους του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ξεκινάει τις εργασίες του σήμερα το απόγευμα, αναμένεται να μεταφερθεί το «πολεμικό κλίμα» που υπάρχει μεταξύ κορυφαίων στελεχών του κόμματος και του Στέφανου Κασσελάκη.

Ads

Ήδη υπάρχει έντονη φημολογία πως κάποιοι σύνεδροι αναμένεται να θέσουν από το βήμα του συνεδρίου θέμα αλλαγής ηγεσίας, κάτι το οποίο πάντως τη δεδομένη στιγμή φαίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί. Είναι αλήθεια όμως πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως τις προηγούμενες ημέρες έφτασε πολύ κοντά στην «καρατόμηση» και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Τι τον έσωσε;

Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα η -προς το παρόν τουλάχιστον- διάσωση Κασσελάκη είχε να κάνει με τη μεταστροφή του Νίκου Παππά, ο οποίος ως γνωστόν ελέγχει ένα πολύ σημαντικό μέρος του κομματικού μηχανισμού.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν φτάσει σε οριακό σημείο, όμως την κρίσιμη στιγμή ο πρώην υπουργός απέφυγε να «τραβήξει το χαλί» κάτω απ’ τα πόδια του προέδρου Κασσελάκη. Ο λόγος; Ίσως να φοβήθηκε πως θα φαινόταν ως «ουρά» του Διονύση Τεμπονέρα. Ίσως πάλι και να υπάρχει κάποιο deal που να αφορά ευρύτερες εξελίξεις στο πολιτικό φάσμα. Θα δείξει το πράγμα, και μάλιστα σύντομα…

Ads

Ψαλίδισμα Τσίπρα

Την ίδια στιγμή, το πριόνισμα της απήχησης του Αλέξη Τσίπρα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίμονο από την αυλή του Στέφανου Κασσελάκη. Ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα συνήθη σενάρια περί επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι του κόμματος, δήλωσε: «Δεν καταλαβαίνω τη λογική; Πώς θα επιστρέψει; Δεν θεωρώ αυτό το σενάριο ρεαλιστικό», αποφεύγοντας – όπως κάνουν οι περισσότεροι βουλευτές για ευνόητους λόγους- τους επαίνους για τον πρώην.
Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο.

Ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να είναι, γενικότερα εξοργισμένος, από την επιχείρηση απαξίωσής του από την ηγεσία που ξεκίνησε από την αποδόμηση του μαξιλαριού των 37 δις και επεκτάθηκε στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απαντήσεις του αναμένονται το Σάββατο το απόγευμα, στο Συνέδριο.

 

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Τζάκρη «βάζει πλώρη» για Βρυξέλλες

Μέσα πάντως στον γενικό χαμό στην Κουμουνδούρου ήλθε και η επιθυμία μιας εκ των στενότερων συμμάχων του Στέφανου Κασσελάκη, της Θεοδώρας Τζάκρη, να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, καθώς θα πρέπει παραιτηθεί από τη βουλευτική της έδρα ενώ παράλληλα έχει και επιτελικό ρόλο, ούσα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα δεχτεί ο πρόεδρος Κασσελάκης να στερηθεί τις υπηρεσίες της με την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο κόμμα; Δύσκολο φαίνεται επί του παρόντος..

Ένας αθλητικογράφος για το ΠΑΣΟΚ

Μιας και αναφερόμαστε στις ευρωεκλογές στο ΠΑΣΟΚ μετά την άρνηση Μαρίας Αναστασοπούλου δείχνουν να έχουν βρει δημοσιογράφο για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό τους. Πρόκειται για τον γνωστό αθλητικογράφο, Βασίλη Σκουντή, η υποψηφιότητα του οποίου δείχνει να έχει «κλειδώσει» στην Χαριλάου Τρικούπη.

 

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

 

Παλινωδίες για το δώρο Πάσχα

Στις 22 Μαρτίου θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε πως «δεν βλέπει κάτι στον ορίζοντα για επίδομα Πάσχα».

«Η πρώτη μας δουλειά δεν είναι να μοιράζουμε χρήματα που δεν έχουμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, ακυρώνοντας τον ίδιο τον εαυτό του. Ο υπουργός είχε καλλιεργήσει προσδοκίες για τη χορήγηση δώρου Πάσχα, μέχρι που τον άδειασε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο STAR. Εκτός κι αν ο πρωθυπουργός θέλει να κρατήσει για τον εαυτό του το προνόμιο μιας τέτοιας ανακοίνωσης, όπως προβλέπουν πολλοί…

Ευτυχώς δεν γίναμε Παρίσι

Μεγάλη ανησυχία έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση δεν ανησυχεί καθόλου με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Έκαναν τη βόλτα τους, έβγαλαν τις selfies τους και θα επιστρέψουν στα χωριά τους και σιγά-σιγά στα χωράφια τους». Άρα για το Μαξίμου θέμα με τους αγρότες δεν υπάρχει και προχωράνε στην κυβέρνηση παρακάτω. Δεν ξέρω αν έχουν ρωτήσει βέβαια τους βουλευτές τις περιφέρειας να τους πουν τι ακούν το Σαββατοκύριακο στα χωριά τους.

 

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νίκη στα κρυφά

Ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια προκάλεσε διχασμό όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι πανηγυρισμοί του Άκη Σκέρτσου και του Αλέξη Πατέλη σε wine bar μετά την ψηφοφορία ενόχλησαν άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού και περισσότερο απ όλους τον Σταύρο Παπασταύρου που, έχοντας στο βιογραφικό του τη στενότατη συνεργασία του με τον Αντώνη Σαμαρά, εύλογο είναι να μην του αρέσουν τέτοιου είδους οπαδικές συμπεριφορές. Η στήλη πληροφορείται ότι ενοχλήθηκε και ο Γιάννης Μπρατάκος που έπεισε τον Κ. Μητσοτάκη ότι πρέπει να κοπεί κάθε αναφορά στο συγκεκριμένο ν/σ που τραυμάτισε τη σχέση της παράταξης με την Εκκλησία.

Στη συγκεκριμένη μάζωξη παρούσα ήταν και η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχή Σοφία Ζαχαράκη. Τη γλίτωσε όμως γιατί δεν φωτογραφήθηκε και έτσι δεν έγινε γνωστή η παρουσία της. Αναμενόμενο να μη θέλει να προκαλεί αφού οι συνυποψήφιοί της στην ανατολική Αττική, Βορίδης-Βλάχος-Πέτσας, απείχαν από την επίμαχη ψηφοφορία.