Στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν με καυστικό τρόπο τη σημερινή ενημέρωση της Κουμουνδούρου αναφορικά με την χθεσινή εκρηκτική συνεδρίαση του κομματικού οργάνου.

Ads

Ειδικότερα σημειώνουν πως η επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη ανακλήθηκε απο τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πριν το τέλος της συνεδρίασης χωρίς ψηφοφορία, ομόφωνα.

Δεύτερον, επισημαίνουν ότι κανείς δεν έθεσε θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου. Υπό αυτή την έννοια, σημειώνουν ότι “η απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν έχει τεθεί είναι και πλεονασμός και εκτός τόπου και χρόνου”.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πηγές της Κουμουνδούρου θέλησαν να δώσουν διευκρινίσεις «για την αποκατάσταση της αλήθειας», υποστηρίζοντας πως «το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν: “Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη”».

Ads

«Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο» πρόσθεσαν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «μόνο ένα μέλος της ΠΓ ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους στην ΠΓ».

Καταλήγοντας, επεσήμαναν ότι «το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον ISYRIZA».