Γκρίνιες προκάλεσε εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. το πρόσφατο τηλεοπτικό σόου του πρωθυπουργού σε Σούπερ – Μάρκετ στη Λένορμαν.

Ads

Κάποιος εξ αυτών, σχολίαζε την απόσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη δύσβατη πραγματικότητα του καταναλωτή, λόγω της συμβουλής του προς μία κυρία να «αγοράζει καλλυντικά γιατί είναι φτηνότερα».

Το σχετικό απόσπασμα που καταγράφηκε από τις κάμερες που ακολουθούσαν τον Μητσοτάκη – παρά το γεγονός ότι η πρωθυπουργική επίσκεψη πλασαρίστηκε ως «ξαφνική» – κάνει θραύση στα κοινωνικά δίκτυα.

Λησμόνησε τις Συλλογικές Συμβάσεις

Η δυσαρέσκεια, εντός της γαλάζιας παράταξης, έχει και συνέχεια. Αντικείμενο κριτικής αποτελούν οι «δεσμεύσεις διαρκείας» του Μητσοτάκη περί μέσου μισθού 1.500 ευρώ και κατώτατου 950 ευρώ, σε βάθος τετραετίας.

Ads

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει να κάνει αναφορά στο καθολικό αίτημα που αφορά την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, προκαλεί δηκτικά σχόλια σε όσους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας γνωρίσουν κάτι περί εργατικού δικαίου.

Ρετουσάρισμα νομοσχεδίου μέσω TikTok

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός έλαβε ένα βραβείο, για την επιτυχημένη καμπάνια του στο TikTok πριν τις διπλές εκλογές του 2023.

Το βραβείο απονεμήθηκε από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος. Πρόσφατα, επιστράτευσε το δημοφιλές – κυρίως για τους νεότερους- μέσω κοινωνικής δικτύωσης  για να καλλωπίσει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που αφορά στις παραλίες.

Ισχυρίστηκε ότι δεν επηρεάζει καμία διάταξη που να αφορά τους όρους δόμησης, ότι διασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες για όλους τους πολίτες και ότι προβλέπει αυστηρότερα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον νόμο και καταπατούν τις παραλίες.

Δόμηση πάνω στο κύμα

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στην πλατφόρμα ήταν πολύ σύντομο για να χωρέσει τις πραγματικές διάταξης του νομοσχεδίου. Αναφορικά, π.χ. με την παραλία, καθορίζεται το πλάτος της μέχρι πενήντα μέτρα από τη γραμμή του αιγιαλού, καταργώντας ουσιαστικά το όριο των 30 μέτρων…

Έτσι, όπως καταγγέλλουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, δίνεται το «πράσινο φως» σε πράξεις οριοθέτησης που επιτρέπουν τη δόμηση κυριολεκτικά πάνω στο κύμα! Επιπλέον, προστατεύονται μόνο αιγιαλοί και παραλίες εντός του Δικτύου Natura και αγνοούνται τα υπόλοιπα καθεστώτα προστασίας. Παράλληλα, οι «μικροί αιγιαλοί», μέχρι 150 τετραγωνικών μέτρων, θα αποτελέσουν βορά για επενδύσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει απαγορεύσει, όπως έχει πει ο ίδιος, στους υπουργούς του να έχουν TikTok και έχει υποστηρίξει ότι ο ίδιος δεν έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή αυτή στο κινητό του – «διότι είναι αλγόριθμος των Κινέζων και θέλουν προσοχή τέτοια εργαλεία» – μένει σε δεύτερη μοίρα…

Η Κουμουνδούρου καλεί Κύρτσο;

Ένα πουλάκι διαμήνυσε στη στήλη ότι «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κύρτσος ώστε να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος έχει διαγραφεί από τη ΝΔ και θεωρείται – πριν την αποπομπή του – ως ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές, προσωπικά του Μητσοτάκη.

Το γεγονός ότι έγινε και στόχος των κοριών της ΕΥΠ θα προσδώσει – σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της υποψηφιότητας – τη σημασία που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σε μία τέτοια περίπτωση, αναμένεται η ηχηρή αντίδραση άλλων υποψηφίων και στελεχών που ήδη χτυπούν καμπανάκια για την αλλοίωση της πολιτικής ταυτότητας του κόμματος…

Ο Λοβέρδος στο γαλάζιο μικροσκόπιο

Στο μικροσκόπιο πολλών βουλευτών της Ν.Δ. έχει τεθεί το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος – τους «Δημοκράτες» – με σκοπό να κατέβει στις ευρωεκλογές.

Από τους κόλπους της γαλάζιας παράταξης πηγάζει η εκτίμηση ότι ο πρώην υπουργός, κατά βάθος, θα επιθυμούσε να είναι υποψήφιος στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Ωστόσο, όπως λέγεται, ήδη τα στελέχη με τα εκσυγχρονιστικά γαλόνια που έχουν συσσωρευτεί στη «μητσοτακική» Ν.Δ.  προκαλούν δυσφορία στα βάθη του κόμματος.

«Ο Ανδρέας είχε ξανακάνει ένα πολιτικό σχήμα το 2012 και πήγε άπατο (σ.σ. τη ΡΙΚΣΥ), απέτυχε δύο φορές να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής πέρυσι, γενικά δεν του βγαίνουν οι ατομικές πρωτοβουλίες. Χαρά στο κουράγιο του όμως» επισημαίνει, με έντονη σκωπτική διάθεση, στέλεχος της παλιάς φρουράς της Ν.Δ. στο TVXS.