Oι θεωρούμενοι ως διάδοχοι των Σβίγκου- Βασιλειάδη είναι προσκείμενοι στον πρώην υπουργό και προωθεί τα πιόνια και τους αξιωματικούς του στη σκακιέρα, πριν περικυκλώσουν τον βασιλιά Κασσελάκη.

Ads

Ο Νίκος Παππάς φρόντισε να ελέγξει ακόμη και τη νέα Επιτροπή Δεοντολογίας. Για αυτό η Δώρα Αυγέρη δεν μπόρεσε να εκλέξει ούτε τον σύζυγό της Αλέξανδρο, που προτάθηκε για την επιτροπή.

Αν ευοδωθούν  οι μυστικές διαπραγματεύσεις, ο  αντικαταστάτης της Αυγέρη, η οποία θα παραιτηθεί για να θέσει υποψηφιότητα για την ευρωβουλή, θα αποτελέσει έκπληξη δια χειρός Κασσελάκη. Ακούστηκε και το όνομα δημοσιογράφου, συμπαρουσιαστή σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, προσκείμενου στη ΝΔ. Είναι σοβαρός και μετριοπαθής, αλλά μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εμφάνιση Τσίπρα στο και…πέντε

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα χολωμένος, λόγω των «συντροφικών» επικρίσεων που δέχεται για την απουσία του από το Συνέδριο.

Ads

Ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο, δεν αποσύρεται στη σιωπή του. Θα δώσει το παρών, το ερχόμενο Σάββατο, στην εκδήλωση της «Καθημερινής»: «Μεταπολίτευση – 50 χρόνια μετά».

Θα είναι η πρώτη φορά μετά την παραίτηση της 29ης Ιουνίου που θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται – στο πλαίσιο της συζήτησης που θα έχει με τη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη – στις απαντήσεις που θα δώσει για τις εσωκομματικές εξελίξεις, μετά την εμφαντική απόρριψη της πρότασής του για προσφυγή στη βάση από το συνεδριακό σώμα.

Από την «αυλή» του κ. Κασσελάκη δηλώνουν, πλέον, ότι δεν ανησυχούν από τη δημόσια παρέμβαση Τσίπρα. Θεωρούν ότι οι χειρισμοί του έχουν απογοητεύσει την κομματική βάση και θα έχουν «μικρό αποτύπωμα». Στα social media, πάντως, των υποστηρικτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνεται έντονη δυσαρέσκεια λόγω του γεγονότος ότι ο Τσίπρας ενώ «σνόμπαρε» το Συνέδριο, προτίμησε να παραστεί στην εκδήλωση της «μιντιακής ναυαρχίδας» της ευρωδεξιάς.

Ελενα για Ευρωβουλή

Ο Κώστας Αρβανίτης ήταν το μοναδικό στέλεχος του κόμματος  που μνημόνευσε  ονομαστικά και επαίνεσε ο Σ. Κασσελάκης  στην εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο. Αλλά το επιτελείο του προέδρου δυσαρεστήθηκε όταν ο ευρωβουλευτής στην ομιλία του μνημόνευσε με τη σειρά του τον Α. Τσίπρα. Για αυτό ο πρόεδρος θεώρησε καλό την Κυριακή το βράδυ, έξω από το μπαρ που είχε καλέσει τα στελέχη του μετά το Συνέδριο, να ενισχύσει την Ελενα Κουντουρά:  Έχωσε το κεφάλι του στο τηλεοπτικό κάδρο την ώρα που η ευρωβουλευτής, που διεκδικεί μία δεύτερη θητεία,  μιλούσε σε ένα κανάλι και είπε: «Ελενα Κουντουρά για ευρωβουλή».
https://www.youtube.com/watch?v=bjcWe1nNMq4

«Η Γεροβασίλη δεν είναι Έφη»…

Το TVXS προσέγγισε συνομιλητή της Όλγας Γεροβασίλη και άντλησε την πληροφορία ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν θα «ρίξει πόρτα» στον Στέφανο Κασσελάκη, αν ο πρόεδρος θελήσει να την αξιοποιήσει σε κομματικό όργανο.

«Η Όλγα δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της Αχτσιόγλου, μετά τις εσωκομματικές εκλογές» τονίζεται χαρακτηριστικά, καθώς, ως γνωστόν, η υποψήφια πρόεδρος έχει αρνηθεί θέση Τομεάρχη που της έχει προτείνει ο «νικητής».

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος να αξιοποιήσει – μετά τη φλογερή στιχομυθία του Συνεδρίου –  την Όλγα Γεροβασίλη, στο νέο Εκτελεστικό Γραφείο. Η εικόνα άλλωστε με τους ασπασμούς μεταξύ των δύο, στη χθεσινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θεωρείται ως ένδειξη πως θα θαφτούν τα τσεκούρια του πολέμου. «Αρκεί ο πρόεδρος να μην πάρει ξανά μία απροσδόκητη πρωτοβουλία και χαλάσει το κλίμα» αναφέρουν οι πιο δύσπιστοι…

Στιγμιότυπο απο το συλλαλητήριο για τα Τέμπη. Eurokinissi

Η Νέα Αριστερά πήγε Θράκη

Τον απολογισμό της πρόσφατης επίσκεψής του στη Θράκη έκανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, «συζητήσαμε, μα κυρίως ακούσαμε τους πολίτες της Θράκης. Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι σύντομα θα βρεθούμε ξανά εδώ. Η Νέα Αριστερά ριζώνει σε όλη την Ελλάδα».

Με τη συγκεκριμένη επίσκεψη έκλεισε ο πρώτος μεγάλος κύκλος περιοδειών των στελεχών της Νέας Αριστεράς, λίγες ημέρες πριν την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, που αναμένεται να διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 1 έως 3 Μαρτίου.