Τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή της Γ. Βασιλειάδη ετοιμάζεται να αντικαταστήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs, τα στελέχη που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να τους αντικαταστήσουν είναι οι Θ. Μωραϊτης και Ολυμπία Τελεγιορίδου.

Ads

Οι δύο τελευταίοι είχαν διατελέσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τον χώρο του οποίου θέλει να στοχεύσει εκλογικά ο κ. Κασσελάκης. Επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, οι κ.κ. Σβίγγου και Βασιλειάδης θεωρείται ότι επηρεάζονται ακόμη από τον άνθρωπο που τους διόρισε και ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν πάρει μέρος στις αντι-ηγετικές συσκέψεις του ταραχώδους δεκαπενθήμερου πριν το πρόσφατο Συνέδριο.

Για τη θέση του γραμματέα, αρχική επιλογή ήταν ο Παναγιώτης Ρήγας, που ως πρόεδρος του πρόσφατου Συνεδρίου συνεργάστηκε άψογα με το επιτελείο Κασσελάκη. Θεωρήθηκε όμως ότι επειδή είχε διατελέσει γραμματέας του κόμματος και επί Αλέξη Τσίπρα, η επιλογή του θα συμβόλιζε περισσότερο τη συνέχεια παρά τη ρήξη με το παρελθόν.

Με τον τελευταίο ο κ. Κασσελάκης θέλει να πάρει ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις, ιδιαίτερα μετά από τα όσα έγιναν στο Συνέδριο του Σαββατοκύριακου και την αιφνιδιαστική αλλά ανεπιτυχή παρέμβαση του τέως προέδρου του κόμματος.

Ads

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, είναι πιθανή και η άμεση αντικατάσταση της εκπροσώπου τύπου Δώρας Αυγέρη, που επιθυμεί να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές. Θα ανακοινωθεί επίσης η ενεργοποίηση του Εκτελεστικού Γραφείου, που θα πλαισιωθεί με νέα στελέχη.