Η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων έχει προκαλέσει πραγματικό πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Η μεγαλύτερη ανησυχία προκαλείται από την κοινωνική αποδοχή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πως έχουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ads

Το Μαξίμου έχει ήδη ξεκινήσει επικοινωνιακή αντεπίθεση, ενεργοποιώντας αντανακλαστικά «κοινωνικού αυτοματισμού». Είναι ενδεικτικό ότι κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, αλλά και δημοσιογράφοι που βρίσκονται κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, ξεκίνησαν ήδη να αναρωτιούνται «πόσα ακόμα να δώσει ο Μητσοτάκης;» και κυρίως «όλα θα τα πάρουν οι αγρότες και δεν θα μείνει τίποτα για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες». Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή…

Βαριά χαρτιά

Πάντως κρατήστε το σαν πληροφορία. Στο Μαξίμου φοβούνται ιδιαίτερα εξαιτίας των εκρηκτικών σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των αγροτών και του υπουργού Αυγενάκη. Όπως λένε σε αυτή την σχέση ο δρόμος δεν έχει γυρισμό και αναζητούν λύσεις. Μέχρι και το όνομα του Μάκη του Βορίδη έχει πέσει στο τραπέζι, καθώς στο Μαξίμου θεωρούν εξόχως επιτυχημένο το πέρασμα του από το Αγροτικής Ανάπτυξης και βέβαια τον Μάκη ως τον άνθρωπο που τα βγάζει πέρα στα δύσκολα.

Επίκληση στην εργοδοτική μεγαλοψυχία

Στη μεγαθυμία των εργοδοτών επαφίεται η κυβέρνηση για τη βελτίωση των μισθών και την τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσεων. «Έχετε μια υποχρέωση όλοι όσοι είστε εργοδότες, να αμείβετε καλύτερα τους εργαζόμενούς σας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στον πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός κάποια στιγμή θα υποχωρήσει και οι αυξήσεις των μισθών θα μείνουν» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προχθεσινή συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαο Μπακατσέλο.

Ads

Ο πρωθυπουργός λησμόνησε, για πολλοστή φορά, το αίτημα των συνδικάτων για επαναθέσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας…

Τρεις για την Κεντροαριστερά…

Ελάχιστες φορές εκδηλώσεις έχουν προκαλέσει τόσο μεγάλη αναταραχή, πριν καλά καλά ανακοινωθούν. Εάν λοιπόν αναλογιστεί κανείς πόσο πολύ έχει κάνει αίσθηση η συζήτηση στις 13 Φεβρουαρίου με ομιλητές την κυρία Εφη Αχτσιόγλου από τη «Νέα Αριστερά», τον κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τον κ. Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μάλλον ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

Ήδη όλοι συζητούν για την εκδήλωση που έχει τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων». Κάποιοι βλέπουν διεργασίες στην Κεντροαριστερά και κάποιοι βλέπουν διεργασίες στο εσωτερικό τον κομμάτων της Κεντροαριστεράς, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα.

Την πρωτοβουλία είχαν η κυρία Αχτσιόγλου και ο κ. Τεμπονέρας και φαίνεται πως την πρόταση υποδέχτηκε με χαρά ο κ. Χριστουδουλάκης, που και αυτός κοιτάζει με ιδιαίτερο (και προσωπικό) ενδιαφέρον, την επόμενη ημέρα από τις ευρωεκλογές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι διεργασίες είναι πολλές και σε πολλά μέτωπα και η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μόνο η αρχή.

Εκνευρισμός Ανδρουλάκη

Όπως ακούγεται βέβαια πυρ και μανία φέρεται να είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον βουλευτή της ανατολικής Αττικής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει κρύψει τον εκνευρισμό του για αυτή την κίνηση καθώς την θεωρεί ευθεία αμφισβήτηση στον ίδιο. Μάλιστα, αυτός ο «εκνευρισμός» φρόντισε να φτάσει και στα αυτιά του βουλευτή του. Αναμένεται συνέχεια.

Εμείς δεν είμαστε Αμερικανάκια

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η τελευταία εξέλιξη που έρχεται από τις ΗΠΑ. Όπως ανακοινώθηκε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εφαρμόσει περιορισμούς στο δικαίωμα στη βίζα για πρόσωπα που εμπλέκονται στην κατάχρηση εμπορικού κατασκοπευτικού λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι στη λίστα θα βρεθούν και όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση του Predator. Προσμένουμε τη λίστα των ονομάτων, γιατί κάτι μας λέει ότι θα συναντήσουμε πολλά γνωστά πρόσωπα που έχουν απασχολήσει τις Ελληνικές αρχές. Δεν τις έχουν απασχολήσει βέβαια όπως στις ΗΠΑ που  διαπίστωσαν ότι έχει γίνει παράνομη εξαγωγή του λογισμικού στην Ταϊβάν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να παρακολουθηθούν μεταξύ των άλλων και Αμερικανοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες και στρατιωτικοί και έλαβαν μέτρα. Εδώ απλά δεν είχαμε ενημερωθεί…