Το σύνολο των νοσοκομείων της Αττικής, με εξαίρεση εκείνα των Παίδων, θα χορηγούν υποκατάστατα σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών από τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ads

Πρόκειται για τα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Σισμανόγλειο, Ελπίς, Αγία Όλγα, Παμμακάριστος, ΚΑΤ, Γεννηματά, Ιπποκράτειο, Ερυθρός Σταυρός, Αμαλία Φλέμιγκ, Άγιος Σάββας, Πατησίων, Έλενα Βενιζέλου, Αλεξάνδρα, Αγία Ελένη, Άγιοι Ανάργυροι, 3ο και 7ο ΙΚΑ, Πολυκλινική, Ανδρέας Συγγρός, Τζάνειο, Ασκληπιείο Βούλας, ΚΑ Περάματος, Κρατικό Νίκαιας, Θριάσιο, Μεταξά, Αττικόν.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το αργότερο, θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το πρόγραμμα χορήγησης υποκατάστατων ουσιών και όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν μπορούμε να εκριζώσουμε τη χρήση των ναρκωτικών, αλλά θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη» είπε ο κ. Λοβέρδος, διευκρινίζοντας ότι ήδη είναι έτοιμες, στη Θεσσαλονίκη, οι πέντε μονάδες απεξάρτησης, οι οποίες καλούνται να βοηθήσουν 987 εξαρτημένα άτομα, που βρίσκονται στη σχετική λίστα.

Ads

Σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ, στην υπόλοιπη χώρα (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) σχεδιάζεται η λειτουργία μίας μονάδας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο κάθε νομού, εκτός εάν υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Ο Οργανισμός έχει επίσης απευθύνει αίτημα στο Δρομοκαΐτειο και στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, από τα οποία αναμένονται απαντήσεις.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία που πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι μισοί από τους αναμένοντες είναι μετανάστες, «γεγονός το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη και να μας βοηθήσουν συνολικά στα προβλήματα, που συνεπάγεται η μετανάστευση».