Με μια είδηση στη στήλη των «Παραπολιτικών», τα σημερινά «Νέα του Σαββατοκύριακου» διαψεύδουν την άποψη που διαρρέει η κυβέρνηση: ότι ο υπουργός Επικρατείας Σ. Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκος παραιτήθηκαν επειδή «η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική συνάντηση (σ.σ. με τον Βαγγέλη Μαρινάκη) έστειλε το λάθος μήνυμα…».

Ads

Ο «ΜικροΠολιτικός» των «Νέων» δίνει μια άλλη εκδοχή, καρφώνοντας τον Μητσοτάκη και επειδή είναι άφιλος:

«Οφείλω να σας ενημερώσω, λοιπόν, προς χάριν της αλήθειας πως ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκο να πάνε σε μια συνάντηση προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για το μοντάζ.

Την «αποστολή» αυτή και τη συνάντηση που ακολούθησε ανέλαβαν να παρουσιάσουν κάποια χαλκεία ως δήθεν «πάρτι με ουίσκι και πούρα». Έφτασαν δε στο σημείο να ισχυριστούν πως «το ραντεβού χάλασε»’ επειδή την επομένη η εφημερίδα έκανε απλώς τη δουλειά της μέσω της ηλεκτρονικής της έκδοσης, δίνοντας συνέχεια στο ρεπορτάζ.

Ads

Αλλά τι έκανε ο Πρωθυπουργός; Υιοθέτησε τη λάσπη των χαλκείων, απομακρύνοντας τους δύο πιο στενούς και ικανότατους συνεργάτες του.

Τον κ. Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος πολύ είχε ταλαιπωρηθεί με τη λίστα Λαγκάρντ, βγαίνοντας νικητής απ’ όλες τις μάχες που έδωσε, έχοντας την αμέριστη στήριξη του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και τον κ. Γιάννη Μπρατάκο, η σχέση του οποίου με το κόμμα είναι γνωστή σε όλους, εντός κι εκτός ΝΔ, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ κι από κανέναν και κρατά από την εποχή του πατρός Μπρατάκου, ο οποίος ήταν ταυτισμένος με την παράταξή του.

«Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια» έλεγε ο Αριστοτέλης. Όπως φαίνεται, ο Πρωθυπουργός δεν αγαπά ούτε στηρίζει τους φίλους του..»

Ο Μπρατάκος προπαγανδιστής, ο Παπασταύρου απουσιολόγος

Μάλιστα, σε άλλη στήλη της εφημερίδας (Γ. Παπαχρήστος) τα δύο στελέχη παρουσιάζονται να οργανώνουν (πριν από την παραίτηση τους φυσικά) την προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης για τη διάψευση του δημοσιεύματος του Βήματος περί μοντάζ. Τα ευτράπελα ήταν επίσης πολλά:

«Ο Γιάννης (Μπρατάκος) είχε στείλει νωρίτερα στους υπουργούς κάτι κάρτες, τις οποίες κάθε υπουργός θα έπρεπε να αναρτήσει στα social που διαθέτει, ώστε αυτές με τη σειρά τους, να αναπαραχθούν από τους οπαδούς, και έτσι όλοι να πληροφορηθούν ότι ΤΟ ΒΗΜΑ μετέχει σε ένα οργανωμένο σχέδιο για να ρίξει την κυβέρνηση!

..μερικοί ‘’πρόθυμοι’’ υπουργοί έσπευσαν αμέσως να ‘’συμβάλουν’’ στη στήριξη της κυβέρνησης, έστω κι αν έβριζαν για το βλακώδες του πράγματος. Αλλοι όμως είχαν ενδοιασμούς, επιφυλάξεις, αντιρρήσεις και ορισμένοι και πλήρη άρνηση, να πέσουν σε αυτό το επίπεδο. Μην τα πολυλογώ, σε ρόλο απουσιολόγου πια, ο πρώην υπουργός Παπασταύρου, άρχισε να παίρνει τηλέφωνα, καθώς ένα ολόκληρο επιτελείο ενημέρωνε συνεχώς το Μέγαρο Μαξίμου για το ποιοι δεν είχαν προχωρήσει ακόμη στις αναρτήσεις που τους ζητούνταν.

Μου διηγήθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, με υπουργούς να μη σηκώνουν (τα) τηλέφωνα από το Μαξίμου, άλλους να ανεβάζουν stories στα social προκειμένου να εξαφανιστούν αμέσως, και κάποιους τρίτους, όπως ο Ν. Δένδιας, να αρνούνται εντελώς να υλοποιήσουν τις εντολές. Μιλάμε άλλα κόλπα, τελείως άλλα…

Να δω τώρα, που αποπέμφθηκαν ο Παπασταύρου με τον Μπρατάκο, ποιος θα αναλάβει αυτή τη δουλειά… »

«Δεν θα επιτρέψουμε ούτε τη συγκάλυψη ούτε τη λήθη»

Οι κριτικές προς την κυβέρνηση αφθονούν και σε άλλες στήλες, με το κύριο άρθρο της εφημερίδας να προμηνύει τις επερχόμενες συγκρούσεις:

«Αποστολή της εφημερίδας δεν είναι να κολακεύει ούτε να χαϊδεύει αφτιά. Οπως δεν είναι να κάνει δημόσιες σχέσεις. Είναι να αναδεικνύει θέματα που ενδιαφέρουν την κοινωνία και είτε δεν είναι γνωστά είτε δεν έχουν συζητηθεί ή ερευνηθεί όσο θα έπρεπε.

..Οσα διημείφθησαν στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή αφορούν την πολιτική, όχι τη δημοσιογραφία. Το ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ και το MEGA γνωρίζουν καλά τον ρόλο τους. Θα εξακολουθήσουν να υπηρετούν το λειτούργημά τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης, χωρίς να δέχονται μαθήματα από κανέναν.

Και σε ό,τι αφορά ειδικότερα την τραγωδία των Τεμπών, δεν θα επιτρέψουν ούτε τη συγκάλυψη ούτε τη λήθη».