Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκονται οι ζυμώσεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, με «Τα Νέα» να αποκαλύπτουν στο πρωτοσέλιδό τους κατ’ ιδίαν συνάντηση ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, σε εστιατόριο στο Στρασβούργο, όπου και οι δυο συμμετείχαν στις εργασίες του Συμβουλίου τη Ευρώπης.

Ads

Στο δημοσίευμα, το οποίο τιτλοφορείται «Μυστικός δείπνος στο Στρασβούργο», επισημαίνεται ότι οι σχέσεις Παπανδρέου-Τσίπρα είναι πολύ διαφορετικές από το μακρινό 2010, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου στοχοποιήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα όμως, η συντάκτρια του ρεπορτάζ σημειώνει πως αν «οι δυο πολιτικοί ήθελαν όντως να είναι “μυστικός ο δείπνος” θα διάλεγαν ένα εστιατόριο κρυφό μακριά από τα βλέμματα των συναδέλφων τους, άρα μάλλον δεν ήθελαν να το κρατήσουν μυστικό, ενώ δεν γνωρίζουμε και τι ακριβώς διεμήφθη».

 

 

Ads

Υπενθυμίζεται πάντως πως η εν λόγω πληροφορία για τη συνάντηση των δύο πρώην πρωθυπουργών έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου -με φόντο τη νίκη του Χάρη Δούκα στον δήμο Αθηναίων- για «μια νέα αρχή, ένα μεγάλο μήνυμα για τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας».