Ποιο είναι άραγε το λάθος στο σίριαλ της ψήφισης του επιδόματος των  600 ευρώ για τους ένστολους. Η μη ψήφιση του το βράδυ της Δευτέρας ή η ψήφιση του το πρωί της Τρίτης. Το «μπρος-πίσω», σύμφωνα με τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, σήκωσε σκόνη καθώς η Ν.Δ και τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ το είδαν ως αναδίπλωση για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Ads

Από την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ από το βράδυ της Δευτέρας κι όλας, υποστηρίζουν ότι η καταψήφιση του επιδόματος από τη βουλεύτρια του κόμματος Γιώτα Πούλου, έγινε εκ παραδρομής, εξαιτίας λάθους στο χειρισμό του κοντρόλ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η διόρθωση της ψήφου όμως, φαίνεται να σήκωσε ακόμα μεγαλύτερη σκόνη σε σχέση με την αρχική (λανθασμένη) καταψήφιση του. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ άρχισαν να μιλούν για νέα «κολοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ», αλαλούμ και άλλα «αντιπολιτευτικά» για την αντιπολίτευση.

Ακόμα πιο έντονες όμως ήταν οι αντιδράσεις από αρκετούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ανθρώπους από το χώρο της αριστεράς, εξαιτίας της τραγικής κατάληξης που είχε η μάχη που έδινε ο 16χρονος, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι από τον αστυνομικό. Αρκετοί είναι αυτοί που διατύπωσαν τη διαφωνία τους σχετικά με την υπερψήφιση του επιδόματος. Ειδικά από την στιγμή που η εξαγγελία του έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό την μέρα που πυροβολήθηκε ο 16χρονος και η ψήφιση του τη μέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Ads

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν ότι η θέση του κόμματος είναι πως η ενίσχυση οποιουδήποτε, έστω και με ένα ευρώ θα πρέπει να υπερψηφιστει και σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε και το ΚΚΕ. Αυτό, ωστόσο όπως λένε, δεν αλλάζει τη θέση του κόμματος, σχετικά με την αστυνομική αυθαιρεσία, την ελλιπή εκπαίδευση των αστυνομικών και την πολιτική συγκάλυψης που ακολουθεί η κυβέρνηση σε αντίστοιχα περιστατικά.