Σε κλίμα ιδιαίτερου προβληματισμού για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αυτή την ώρα η ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, με τα περισσότερα στελέχη πάντως να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της «εξόδου» από το κόμμα.

Ads

Υπέρ της αποχώρησης -όχι όμως άμεσα- φέρεται μάλιστα να εκφράστηκε ανοιχτά και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος προχώρησε στη διαπίστωση πως «το κλίμα δυσκολεύει πάρα πολύ», ενώ μίλησε μάλιστα με «σκληρά λόγια» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη. «Δεν γίνεται να συνεχιστεί ο βούρκος του διαδικτύου και οι επιθέσεις Πολάκη» φέρεται να επισήμανε μεταξύ άλλων.

Σε ανάλογο κλίμα φαίνεται πως κινούνται και οι τοποθετήσεις και αρκετών μεσαίων στελεχών της ομάδας, ενώ φαίνεται πως στο επικεντρο της συζήτησης βρίσκεται ο οδικός χάρτης εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο χρόνος και τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε δηλαδή να πραγματοποιηθεί συντεταγμένα.

Σύμφωνη με τον Νάσο Ηλιόπουλο εμφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Έφη Αχτσιόγλου που θεωρεί αδύνατη τη συμβίωση με τον Στέφανο Κασσελάκη, προσθέτοντας πως πρώτα πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα σχετικά με την επόμενη ημέρα.

Ads

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην παρέμβασή του ζήτησε να αποχωρήσουν τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε χαρακτηριστικά πως «το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Μας ενδιαφέρει η προστασία της ιστορίας και κυρίως του μέλλοντος του πολιτικού μας χώρου. Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα και όχι άλμα στο κενό».

Από την πλευρά της, η Μερόπη Τζούφη φέρεται να είπε πως δεν χωρά αυτή την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και πως πρέπει να δράσουν απέναντι στον εκφυλισμό του.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα, ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου εξήγησε πως θα κάνει ό,τι της υπαγορεύει η συνείδησή της και ό,τι πουν οι ψηφοφόροι της.

Η Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησε στο να αποχωρήσουν από το κόμμα, επισήμανε ωστόσο πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση να εξετάσουν τα επόμενα βήματα.

Την ίδια στιγμή πάντως τα κορυφαία στελέχη της ομάδας γίνονται αποδέκτες ισχυρών πιέσεων από διάφορες μεριές, κατά πληροφορίες ακόμη και από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συναντήθηκε πρόσφατα και με τον Νάσο Ηλιόπουλο, προκειμένου να μην αποχωρήσουν.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες πάντως συγκλίνουν στο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ανακοίνωση σχετικά με τις αποφάσεις της ομαδας εντός της ημέρας, με τις οριστικές εξελίξεις να παραπέμπονται για το αμέσως προσεχές διάστημα.