Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει την ερώτηση αν η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών.

Ads

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (11/2) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παραγνωρίζοντας τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου, υποστήριξε ότι αυτή δεν αλλάζει τίποτα και «επιβεβαίωσε τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Έφεραν νόμο το 2015 που λέει ότι οι servicers και οι διαχειριστές μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς» και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ «πανικοβάλλει τον κόσμο και δημιουργεί συνθήκες σπέκουλας, ενώ υπάρχουν εργαλεία και τρόποι να πάει ο κόσμος σε ρυθμίσεις με μια οικονομία που λειτουργεί και που στηρίζει τους πολίτες, κυρίως αυτούς που είναι σε πιο δύσκολη θέση».

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αφού πρώτα άνοιξε την πόρτα στους κάθε λογής Πάτσηδες να βγάλουν στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες δανειοληπτών, συνεχίζει τα χυδαία ψέματα μέσω του εκπροσώπου του».

Και αφού μιλάει για «παραμύθια», απαντά:

Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας και για αυτό δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Η ΝΔ με τον πτωχευτικό που ψήφισε την ήρε για πρώτη φορά.

Ads

Επί ΣΥΡΙΖΑ τα funds είχαν υποχρεωθεί σε στάδια ρύθμισης με το νόμο του 2015. Η ΝΔ επέλεξε να κάνει χρήση του νόμου του 2003 και όχι αυτόν του 2015, ώστε και τα funds να μπορούν να βγάζουν άμεσα στο σφυρί τα ακίνητα και να μην φορολογούνται.

Τέλος, ρωτά τον πρωθυπουργό:

«Θα φέρει ΠΝΠ για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και προστασία των δανειοληπτών ως τις εκλογές ή εξυπηρετεί τους Πάτσηδες;​»