Την επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την επίταξη περιοχών και ακινήτων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων κατήγγειλε στη Βουλή ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ads

Η κυβέρνηση αποφεύγει με αυτόν τον τρόπο τη συνηθισμένη νομοθετική διαδικασία που θα ανάγκαζε άμεσα τους βουλευτές της ΝΔ από τα νησιά του Β. Αιγαίου να τοποθετηθούν ξεκάθαρα ενώ θα έφερνε στη Βουλή και τους δημάρχους των εν λόγω νησιών στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, σημείωσε ο Σ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Πρέπει να έρθει να συζητηθεί με κανονική διαδικασία παρουσία φορέων αλλιώς σημαίνει ότι δεν αντέχετε τη Δημοκρατία και το διάλογο».

Ο προεδρεύων, Ν. Κακλαμάνης απάντησε ότι «η κύρωση της ΠΝΠ θα έρθει στη Βουλή και εκεί μπορείτε να κάνετε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και θα δείτε το αποτέλεσμα. Μη μου λέτε ότι έγινε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Μην ανατρέξω στην περασμένη πενταετία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπ. Λιβανός, σημείωσε ότι οι ΠΝΠ προβλέπονται από το Σύνταγμα, χαρακτηρίζοντας «υποκριτικό, απαράδεκτο και αστείο» να εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του είχε καταθέσει 34 ΠΝΠ.

Ads