Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από όπου 46 μέλη της «Ομπρέλας» και ο Στέφανος Τζουμάκας αποχώρησαν οριστικά.

Ads

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρότασή του για «δημοψήφισμα», η οποία πρακτικά κατέληξε άνευ περιεχομένου, καθώς όλοι όσοι είχαν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας -Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας και Στέφανος Τζουμάκας- αποτελούν παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η πολιτική απόφαση της εναπομείνουσας Κεντρικής Επιτροπής ψηφίστηκε ομόφωνα, μετά τις τροποποιήσεις στο κείμενο που επέβαλαν τα προεδρικά στελέχη, τα οποία μιλούν για υποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα των δημοψηφισμάτων μετά τη δική τους παρέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι ζητούσαν να μην γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος και απέρριψαν τα δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό.

Ads

Το κείμενο υπέγραφαν οι Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης , Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Γιάννης Ραγκούσης , Αλέκος Φλαμπουράρης.