Στα άκρα οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για την παραπομπή των κκ Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη στα αρμόδια όργανα με το ερώτημα της διαγραφής τους.

Ads

Σε κοινή τους δήλωση η Εφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζουν «διαλυτική» την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων», τονίζουν μεταξύ άλλων στην δήλωσή τους.

Διαβάστε: Αχτσιόγλου – Χαρίτσης – Ηλιόπουλος / Διαλυτική η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία

Ads

Προηγήθηκε και η παρέμβαση του Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης «να πάρει τη γενναία απόφαση να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ  και να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, όπως το θέλει».

Διαβάστε: Δρίτσας για Κασσελάκη / Να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ και να ιδρύσει νέο κόμμα όπως το θέλει

Θέση για την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να δείξει την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ στους κκ Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη, πήρε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επεσήμανε ότι ότι «ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως».

Διαβάστε: Τσακαλώτος / Ενότητα με αποκεφαλισμούς και μάλιστα εξ αποστάσεως δεν νομίζω ότι είναι εφικτή

Μετά από αυτές τις δηλώσεις και όσα είχαν προηγηθεί με πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και από τη νεολαία του κόμματος, αλλά και τις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη που είπε ότι «όσοι διαγράφηκαν από τον πρόεδρο, έθεσαν οι ίδιοι εαυτούς εκτός κόμματος» και ότι «συκοφαντίες που αμαυρώνουν την εικόνα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπονται», οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ  Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης σε μια πυροσβεστική παρέμβασή τους ανέφεραν ότι «οι διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις, οι διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις, θα πρέπει να αποσκοπούν στη σύνθεση, κι όχι στη διάλυση». Συμπλήρωναν επίσης ότι «στη μάχη για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περισσεύει κανείς και καμία».

Διαβάστε: Σβίγκου – Βασιλειάδης / Οι διαφωνίες να αποσκοπούν στη σύνθεση κι όχι στη διάλυση