Ανακοίνωση σχετικά με τις χθεσινές ρατσιστικές, ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τις αποδοκιμάσει αλλιώς θα επιβεβαιώσει, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ότι είναι συνώνυμο του Όρμπαν.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Ζάππειο για την Ημέρα της Ευρώπης προχώρησε σε απαράδεκτες ρατσιστικές και ομοτρανσφοβικές δηλώσεις οι οποίες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, ανφέρε μεταξύ άλλων ότι «αντί να στηρίζουμε τους νέους μας να κάνουν παιδιά, προσπαθούμε να εισάγουμε παράνομους απ’ έξω».

«Πολλοί των οποίων αρνούνται να ενσωματωθούν. Όμως, κι αυτό διαλύει την Ευρώπη. Σήμερα υπάρχει και η λεγόμενη “αποδόμηση”. Το woke culture. Κι όχι μόνο στην Ευρώπη. Στη Δύση γενικότερα. Δηλαδή το γκρέμισμα όσων συνιστούν την κοινή κληρονομιά μας. Όπως τα ιερά πρόσωπα της Μάνας και του Πατέρα, υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: “Γονέας 1 και Γονέας 2”. Αυτά δεν είναι Ευρώπη» πρόσθεσε.

Ads

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του επίσης ανέφερε ότι «τα χρόνια του Μεσαίωνα τσακώνονταν, για το “φύλο των αγγέλων”. Σήμερα τσακωνόμαστε για το πόσα είναι τα “φύλα” των ανθρώπων. Είναι λάθος για τη Δύση αυτός ο καταχρηστικός δικαιωματισμός, που οδηγεί σε μια και ακατανόητη “νέα γλώσσα”, πολιτικής ορθότητας. Που θυμίζει το new talk του Όργουελ. Από το έργο του 1984. Όπως το να μας καλούν, εμάς τους Ευρωπαίους, τώρα να μη λέμε “Καλά Χριστούγεννα”, αλλά “Καλές Γιορτές”. Κι όλα αυτά επιχειρείται να επιβληθούν άνωθεν. Και κάθε αντίρρηση να στιγματίζεται, σχεδόν να απαγορεύεται».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «Χθες στο Ζάππειο ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, καταχειροκροτούμενος από τον κ. Μητσοτάκη και σύσσωμη τη ΝΔ, προέβη σε ένα ανατριχιαστικό ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα» και σχολιάζει: «Τέτοια επιβράβευση του αντιευρωπαϊκού και ακροδεξιού λαϊκισμού από την ΝΔ δεν έχει προηγούμενο».

«Αναμένουμε από τον δήθεν φιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει έστω και τώρα τον κ. Σαμαρά» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Αν δεν το κάνει, απλά θα επιβεβαιώσει αυτό που λέει πλέον όλη η Ευρώπη. Ότι ο Μητσοτάκης είναι συνώνυμο του Όρμπαν».