«Σοκαριστική» χαρακτηρίζει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την είδηση για τον φοιτητή της Νομικής του ΑΠΘ που προσπαθώντας να παρακολουθήσει μάθημα σε υπερπλήρη αίθουσα της σχολής του, καθόταν στο παράθυρο κι από εκεί γλίστρησε στο κενό με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ads

Αναφέροντας στην αρχή ότι ο 19χρονος φοιτητής διέφυγε τον κίνδυνο, η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το εν λόγω επεισόδιο «αποκαλύπτει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη αίθουσα χωρητικότητας 150 ατόμων, είχαν συνωστιστεί πάνω από 200 φοιτητές για μάθημα. Αιτία η έλλειψη καθηγητών που υποχρεώνει σε πολυπληθείς συμπτύξεις και συγχωνεύσεις», τονίζει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συνεχίζοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «σε αυτό το σημείο οδηγεί τα πανεπιστήμιά μας και την εκπαίδευση η κυβέρνηση της ΝΔ με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, την αδιαφορία για νέες υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια: 100 εκατ. ευρώ είναι η ετήσια κρατική επιχορήγηση στα πανεπιστήμια. Όσα δηλαδή θα δίνει η κυβέρνηση στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία (30 εκατ.) και στα σκάνδαλα με την ανάθεση σε ιδιώτες έργων που ήδη παρέχονται από δημόσιους εκπαιδευτικούς και τεχνολογικούς φορείς (πάνω από 65 εκατ.)».

Ads

«Αυτή η πολιτική κοστίζει ακριβά στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Δυστυχώς, έχει και τραγικές συνέπειες. Σαν αυτή που ζήσαμε σήμερα. Σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής αναλγησίας και της πρωτοφανούς αδιαφορίας και ανικανότητας, δίνουν απάντηση οι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι φοιτητές. Με τη συνεχή προσπάθεια για μάθηση και έρευνα, με τις διεθνείς διακρίσεις, με τους αγώνες για καλύτερες συνθήκες ζωής και σπουδών, για να μείνουν όρθια τα δημόσια πανεπιστήμια, απέναντι στον αυταρχισμό και τη νεοφιλελεύθερη απορρύθμιση της κυβέρνησης», τονίζει καταλήγοντας η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.