Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, όταν ένας φοιτητής έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου, καθώς προσπαθούσε να χωρέσει στην αίθουσα για να παρακολουθήσει το μάθημα.

Ads

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στη Voria.gr, ο νεαρός δευτεροετής φοιτητής βρισκόταν εντός αίθουσας στον τρίτο όροφο της ΝΟΠΕ, σε μάθημα που αφορούσε το Ενοχικό Δίκαιο και το οποίο δίδασκε καθηγήτρια.

Όπως καταγγέλουν αυτόπτες μάρτυρες, εντός της αίθουσας του μαθήματος επικρατούσε συνωστισμός, με τους φοιτητές να κάθονται ακόμη και στους διαδρόμους αλλά και στα περβάζια παραθύρων ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.

«Δεν άργησε να γίνει το κακό. Οι φοιτητές το είχαν επισημάνει στη διοίκηση του τμήματος ότι υπάρχουν υπεράριθμοι στα μαθήματα. Ήμουν δίπλα του όταν έπεσε και σοκαριστήκαμε όλοι, νομίζαμε ότι έπεσε κάποια τσάντα αρχικώς αλλά μετά το αντιληφθήκαμε», δηλώνει συγκλονισμένος ένας φοιτητής, που τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της Voria.gr.

Ads

Όπως περιγράφει στο makthes.gr ο Ντίνος Καλογερούδης, μέλος του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής, «το παιδί καθόταν στο περβάζι. Έκανε πίσω και έπεσε από τον τρίτο όροφο. Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο. Δεν χωράμε στα αμφιθέατρα».

«Ακούστηκαν φωνές και όλοι παγώσαμε. Είναι αδιανόητο να έρχεσαι για μάθημα και να κινδυνεύει η ζωή σου. Ευτυχώς, όπως μας είπαν οι νοσηλευτές, δεν κινδυνεύει η ζωή του. Τραυματίστηκε στο χέρι του και στα πλευρά του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ», λέει ο ο Ντίνος Καλογερούδης.

Αντιδράσεις φοιτητικών συλλόγων, συγκέντρωση και επεισόδια

Για το συμβάν υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τον φοιτητικό κόσμο. Φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα στην Πρυτανεία, όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Ειδικότερα, διαμαρτυρόμενοι πέταξαν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες με τη σειρά τους απάντησαν με ρίψεις κρότου λάμψης

Στις ανακοινώσεις τους οι σύλλογοι κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, καλώντας την πολιτεία να δώσει λεφτά «για την υγεία και την παιδεία και όχι για στρατό και την αστυνομία».

Επίσης, στηλιτεύουν την «αδιαφορία της κοσμητείας», «όχι μόνο για τις συνθήκες διδασκαλίας αλλά πλεον και για την ασφάλεια της σωματικής μας ακεραιότητας».

Γενικότερα, οι φοιτητές επισημαίνουν πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να δίνονται χρήματα για αστυνομικές δυνάμεις, την ώρα που οι φοιτητές αδυνατούν να παρακολουθήσουν ακόμη και μαθήματα της σχολής τους.

*Φωτογραφία: Documento