Ξεκίνησε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την Χρυσή Αυγή, με την πρώτη μαρτυρική κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Ads

Η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Σοφία Πανουτσακοπούλου αναμένεται να καλέσει στο βήμα την Μάγδα Φύσσα, δύο χρόνια από την ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που, σαν σήμερα, στις 7 Οκτωβρίου 2020, έκρινε εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή. Ήταν η στιγμή που η μητέρα του  34χρονου μουσικού, με σηκωμένα τα χέρια, σφιγμένες γροθιές και κοιτάζοντας προς τον ουρανό είχε βγει από την αίθουσα φωνάζοντας δυνατά: «Παύλο, τα κατάφερες γιε μου!» σε ένα από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της ιστορικής μέρας.

Στην σημερινή, πέμπτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, η μητέρα του Παύλου Φύσσα έχει κληθεί να καταθέσει για όλα και κυρίως για όσα έγιναν τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 , όταν ο γιος της υπέκυψε στις μαχαιριές του καταδικασμένου σε ισόβια ,στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Ρουπακιά.

Φωτογραφίες της Φωτεινής Λαμπρίδη για το tvxs.gr

Ads

image 

image

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, στις 28 Σεπτεμβρίου, υπήρξε ένταση, καθώς υποστηρικτές του Λαγού και του Κασιδιάρη που είχαν γεμίσει την αίθουσα φώναξαν «Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου», με την Μάγδα Φύσσα να αντιδρά φωνάζοντας «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», ενώ διαμαρτυρήθηκε και απευθυνόμενη στους αστυνομικούς φώναξε: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Μάλιστα ένας εκ των υποστηρικτών του Κασιδιάρη, βάσει μαρτυριών και φωτογραφικών ντοκουμέντων, χαιρέτισε ναζιστικά εντός της δικαστικής αίθουσας.

Φωτογραφίες της Τατιάνας Μπόλαρη από τη Eurokinissi

image

image

image

image

Μάλιστα, την σκυτάλη πήρε προχωρώντας στην ίδια προκλητική πράξη και ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού Κωνσταντίνος Πλεύρης, για τον οποίο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη με πρωτοβουλία του προέδρου του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Ζήση Κωνσταντίνου.