Νέα αναβολή πήρε η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 7 Οκτωβρίου, μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής ότι δεν αρκούν οι προϋποθέσεις για δημοσιότητα της δίκης, σύμφωνα με το Golden Dawn Watch. Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρία είχε μεταφερθεί γιατις 28/9 μετά την αναβολή δύο μηνών που είχε πάρει η υπόθεση λόγω της νοσηλείας σε ΜΕΘ του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου με κορονοϊό.

Στη σημερινή δικάσιμο, το παρόν έδωσαν οι καταδικασμένοι Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, ενώ στην αίθουσα βρέθηκαν και οι κατηγορούμενοι Αγριογιάννης, Μπούκουρας, Κομιανός, Ευγενικός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση υπήρξε κατά την έναρξη της δίκης καθώς υποστηρικτές του Λαγού και του Κασιδιάρη που έχουν γεμίσει την αίθουσα φώναξαν «Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου» με την Μάγδα Φύσσα να αντιδρά φωνάζοντας: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί», ενώ διαμαρτυρήθηκε και απευθυνόμενη στους αστυνομικούς φώναξε: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

image

Ads

Επιπλέον, άτομο από τους υποστηρικτές του Κασιδιάρη φαίνεται σε φωτογραφία να χαιρετάει ναζιστικά την ώρα που έφευγε ο Ηλίας Κασιδιάρης από την αίθουσα έχοντας παρατεταμένο το χέρι του καθ’ όλη την διάρκεια της εξόδου.

image

image

Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσου Ηλιόπουλου για την προκλητική παρουσία υποστηρικτών του Κασιδιάρη εντός της αίθουσας του Εφετείου όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «οι νεοναζί φώναζαν συνθήματα», ενώ κατήγγειλε ότι η αστυνομία «έχει δώσει περισσότερες εισόδους κοινού στους νεοναζί».

«Πριν λίγο στην αίθουσα του Εφετείου οι νεοναζί φώναζαν συνθήματα. Τραβούσαν βίντεο κ φωτογραφίες τον κόσμο του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Όλα αυτά με την ανοχή της αστυνομίας η οποία φανερά έχει δώσει περισσότερες εισόδους κοινού στους νεοναζί»τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η εμφάνιση του Ηλία Κασιδιάρη που είναι μόνιμα χαμογελαστός και διαφημίζει το κόμμα του.

Σημειώνεται ότι καλέσματα έξω απ’ το Εφετείο έχουν ανακοινώσει από τις 8.30 το πρωί κόμματα, φοιτητικές οργανώσεις και αριστερές συλλογικότητες.

Φωτογραφίες από Eurokinissi:

image

image

image

image

image

image

image

image