Σχεδιασμένη επίθεση σε βάρος των πανεπιστημίων, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) Ν. Σταυρακάκης κατα τη χθεσινή έναρξη του 10ου Συνεδρίου της, αντιδρώντας στα σχέδια που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. «Οι όποιες αλλαγές γίνουν στην ανωτάτη εκπαίδευση πρέπει να γίνουν με διάλογο και συναίνεση», είπε ο κ. Σταυρακάκης.

Ads

Την ανάγκη συναίνεσης προτού προωθηθούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, επεσήμανε και ο προεδρεύων στη Σύνοδο πρυτάνεων ΑΕΙ, πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου.

«Υπάρχουν ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας μας», είπε η εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κυρία Χρυσή Πιτσιλάκη. Ο αναπληρωτής τομεάρχης παιδείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κ. Αθ. Κυριαζής παρατήρησε οτι διανύουμε κρίσιμη περίοδο στο χώρο της Παιδείας. Όπως είπε, οι πανεπιστημιακοί πρέπει να πάρουν θέση επί των προτάσεων της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ και πρόσθεσε οτι «δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για νομοθετήματα αφού προέχει η αναζήτηση ώριμου κα μεστού διάλογου και συναίνεσης στα θέματα της ανώτατης Παιδείας».

Κανένα πρόσωπο απο την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν παρέστη στη σημερινή έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, όπως άλλωστε αναμενόταν, καθώς η συγκυρία δεν ήταν ευνοϊκή. Αναστάτωση δημιουργήθηκε πάντως προς στιγμήν, όταν παρευρισκόμενος στο συνέδριο ζήτησε να μην μιλήσει κανένας εκπροσωπος των κομμάτων καθως «μας έφεραν εδω που βρισκόμαστε». Ωστοσο, η ένταση εκτονώθηκε και ο διαμαρτυρόμενος απομακρύνθηκε απο την αίθουσα του συνεδρίου.

Ads

Το Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή της νέας ηγεσίας της Ομοσπονδίας.