Στα διόδια των Μαλγάρων βρίσκονται απο τις 9 το πρωί οι ιδιοκτήτες των ταξί της Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Οι αυτοκινητιστές είναι περίπου 200 και έχουν ανεβάσει τις μπάρες των διοδίων αφήνοντας τους οδηγούς των ΙΧ να περνούν ελεύθερα.

Ads

Ανοικτά είναι επίσης τα διόδια σε Σπαθοβούνι και Ασέα από τα ταξί της Πελοποννήσου. Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και από τις 10.00 περίπου το πρωί, ταξί της Καλαμάτας, Σπάρτης και Τρίπολης έχουν ανοίξει τα διόδια Ασέας στην Τριπόλεως – Κορίνθου και ταξί της Κορίνθου και της Αργολίδας έχουν ανοίξει τα διόδια Σπαθοβουνίου στην Κορίνθου – Τριπόλεως.

Επιπλέον, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί στο αεροδρόμιο Χανίων. Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν παρατάξει τα οχήματα τους στο χώρο έξω από τον αεροσταθμό χωρίς όμως να εμποδίζουν τη μεταφορά επιβατών με άλλα μέσα.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες ταξί από τη Σητεία και την Ιεράπετρα Λασιθίου κατέλαβαν συμβολικά τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο Φοινικόδασος του Βάι, επιτρέποντας έτσι τη δωρεάν πρόσβαση στο κοινό.
Παράλληλα μοίραζαν λουλούδια και ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους

Ads

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί από ολόκληρη την Ήπειρο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν παράλληλα σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.