Με «σκουπίδια» παρομοίασε τους ανθρώπους στα Εξάρχεια ο συνδικαλιστής αστυνομικός της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ads

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ που βρέθηκε στον αέρα του ΣΚΑΪ για να σχολιάσει την κινηματογραφική επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα στα Εξάρχεια, που είχε ως αποτέλεσμα όχι την πάταξη της ανομίας αλλά την προσαγωγή δεκάδων οικογενειών μεταναστών, είπε επί λέξει:

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία που  σιγά – σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια. Προοδευτικά, δημοκρατικά και με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Ακόμη και όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής προσπάθησαν να του δώσουν την ευκαιρία να ανασκευάσει τις ρατσιστικές του δηλώσεις, ρωτώντας αν με τον όρο «σκουπίδια» εννοεί την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομία κι όχι τους ανθρώπους, εκείνος επέμεινε…

Ads

«Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει καίριο ρόλο για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι», είπε.

Δείτε το βίντεο:

ΕΔΕ κατά Μπαλάσκα

Tη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, Μιχαήλ Καραμαλάκης, για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή αστυνομικού της ΠΟΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.).».