Να κάνει το άσπρο – μαύρο προσπάθησε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Χρήστος Συμεωνίδης, αναφορικά με την παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία με πρόθεση του 35χρονου αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Μιλώντας στο MEGA o συνδικαλιστής των αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αμφισβήτησε το σκεπτικό του εισαγγελέα.

«Το γεγονός προκαλεί θυμηδία στους αστυνομικούς, ότι δεν υπήρξε υπηρεσιακό ενδιαφέρον όταν ένας πολίτης του οποίου του έχουν στερήσει 20 ευρώ, ανεξαρτήτως ποσού, ζητάει τη βοήθεια της αστυνομία, δεν συνίσταται λέει υπηρεσιακό καθήκον, όπως το είπε ο εισαγγελέας» είπε αρχικά.

Ειρωνικά σχολιάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα σχολίασε πως «άρα από εδώ και πέρα όποιος πολίτης ζητάει βοήθεια της αστυνομίας, θα κάνουμε διατίμηση και τιμολόγηση της αξίας αυτού που έχει κλαπεί για να μπορέσουμε να επιληφθούμε ως αστυνομία».

Ads

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Kώστα Φραγκούλη / Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας μετά την εισαγγελική πρόταση

«Μας βάζει σε άλλο σκεπτικό, σε άλλη φιλοσοφία, όλο το σκεπτικό από την αρχή, πραγματικά προκαλεί μία απορία» επέμεινε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Υποστήριξε μάλιστα ότι «με αυτό το σκεπτικό του εισαγγελέα μπορεί ο καθένας να πηγαίνει να παίρνει προϊόντα 15 – 20 ευρώ και να φεύγει χωρίς να πληρώνει, χωρίς να υφίσταται ποινικό αδίκημα».

Κληθείς να απαντήσει γιατί σήκωσε το όπλο, ανεξάρτητα από το ποσό της κλοπής ,ο συνδικαλιστής αστυνομικός επιχείρησε να πείσει ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση επειδή επέβαινε σε δίκυκλο με μεγάλη ταχύτητα, έκανε καταδίωξη, ο δρόμος ήταν ανώμαλος και η κάννη του όπλου μετακινήθηκε.

«Όταν ένας άνθρωπος πάνω σε δίκυκλο προβαίνει σε καταδίωξη ενός οχήματος που δεν σταματάει και είναι επικίνδυνο αν ο κος εισαγγελέας το θεωρεί ήρεμη ψυχική κατάσταση εγώ δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο, παρά μόνο ότι μου φαίνεται πολύ παράξενο» και συνέχισε: «Στο δίκυκλο ανεβαίνει η αδρεναλίνη. Το θέμα της βολής που τη χαρακτηρίζει ευθεία ο εισαγγελέας. Τα λάστιχα με την ανωμαλία του εδάφους έφυγε λίγο πιο ψηλά το όπλο και έφτασε εκεί που φτάσαμε, μετακινήθηκε η κάννη του όπλου».