Τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει από την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε προσφυγόπουλα την ώρα που έπαιζαν μαζί με ελληνόπουλα στις εγκαταστάσεις του Χριστουγεννιάτικου «Αστερόκοσμου», στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Ads

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και τη ΔΕΘ – HELEXPO που άνοιξε τις πύλες σε αυτό τον χώρο, όπου δίνεται η δυνατότητα σε προσφυγόπουλα, χιλιάδες προσφυγόπουλα, πάνω από 3.500, να περάσουν αυτές τις έξι ημέρες εδώ στον φιλόξενο αυτόν χώρο, για να χαρούν όπως όλα τα παιδιά του κόσμου.

image

Ads

Είναι μεγάλη συγκίνηση να βλέπει κανείς χαμόγελα από παιδιά που έχουν γεννηθεί σε μια περιοχή του κόσμου, όπου δυστυχώς το χαμόγελο δεν περισσεύει, που έχουν πονέσει, έχουν κλάψει πολύ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ευτυχείς, που τους δίνεται η δυνατότητα να αισθανθούν σαν όλα τα παιδιά αυτές τις μέρες. Και πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να μας κάνει όλους να νιώσουμε πολύ καλύτερα.

image

Τα προβλήματα, βεβαίως, είναι μεγάλα, παλεύουμε για να τα αντιμετωπίσουμε μέρα με τη μέρα. Νομίζω ότι βελτιωνόμαστε, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θα θέλαμε. Έχουμε φτάσει, όμως, στο σημείο –και αυτό είναι πολύ σημαντικό- η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό. Και αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση».

image