Σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη θα ταξιδέψει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στα τέλη Σεπτεμβρίου, με αφορμή την 66η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ (20 Σπετεμβρίου, ενώ αναμένεται να έχει και επαφές με άλλους αρχηγούς κρατών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

Ads

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να φτάσει στη Ν. Υόρκη στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στις 23 Σεπτεμβρίου, θα απευθύνει και ομιλία. Αρχικά ο έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Γκι Μουν. Θα ακολουθήσουν επαφές με στελέχη εβραιοαμερικανικών οργανώσεων, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τον πρόεδρο της Κύπρου και με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής.

Επιπλέον, θα παραστεί στην καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με την Κριτίν Λαγκάρντ. Μαζί του θα ταξιδέψουν και ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, αλλά και οι υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, και υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, οι οποίοι, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, θα έχουν συναντήσεις για θέματα των υπουργείων τους.