Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση αύριο, Σάββατο, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Το βράδυ  της Παρασκευής ο πρωθυπουργός μίλησε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και όπως ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε μεγάλη κατανόηση στην απόφαση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ads

Η συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι έχει στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του ανακοίνωσε πως θα ζητήσει «ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, προκειμένου ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει, ελεύθερος από πιέσεις και εκβιασμούς, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας μας και η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης».

Σύμφωνα με πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα έχει έκτακτη τηλεδιάσκεψη την Κυριακή το πρωί και βασικό θέμα αναμένεται να είναι το εάν θα συνεχισθεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) ή όχι. Ακόμη, θα εξετασθεί το θέμα της διαχείρισης των ενεχύρων που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ για να λαμβάνουν ρευστότητα από τον ELA.