Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν νοσοκομειακοί γιατροί, που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους,  ενώ όπως προειεδοποιούν με ανακοινώσεις τους “η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που σαρώνει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία”.

Ads

Ειδικότερα, περίπου στις 6 το πρωί, οι υγειονομικοί έφτασαν στο σημείο, πέταξαν τρικάκια και κρέμασαν πανό από τον 4ο όροφο του κτηρίου. Ωστόσο, στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι μισοί συγκεντρωμένοι γιατροί να βρίσκονται εκτός του κτηρίου, καθώς τους έχει αποκλειστεί η είσοδος.


  

Διαβάστε επίσης: Μισθολόγιο νοσοκομειακών γιατρών: Πώς η κυβέρνηση πάει να προσπεράσει τις αποφάσεις του ΣτΕ

Υπενθυμίζεται ότι οι ενώσεις των υγειονομικών είχαν ανακοινώσει συγκέντρωση για σήμερα στο υπουργείο Υγείας στις 12:30, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που καταργεί κάθε έννοια του ΕΣΥ, ενώ καλούν σε παλλαϊκή κινητοποίηση την Πέμπτη, όταν το νομοσχέδιο θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook