Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με ανακοίνωση του καλεί στη μεγάλη συναυλία συμπαράστασης που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στις 8 το βράδυ στον πεζόδρομο Θησείου, καθώς εκπνέει η προθεσμία που έχει τεθεί από την Υπουργική Απόφαση.

Ads

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «δεν μπορεί να μείνει άστεγος. Για λόγους προστασίας της κινητής του περιουσίας και των λειτουργικών του αναγκών, ο ΣΕΑ παραμένει στο κτίριο της Ερμού 134-136, μέχρι να κριθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη (10/10) εκπνέει η προθεσμία που έχει τεθεί από την Υπουργική Απόφαση άρσης της παραχώρησης του κτιρίου της Ερμού 134-136 στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Θυμίζουμε ότι στην απόφασή το υπουργείο Πολιτισμού επικαλείται «λόγους προστασίας του ακινήτου μνημείου και της ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, που επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον», επειδή ο Σύλλογος έκανε «παραχώρηση της χρήσης σε τρίτους», ώστε να πραγματοποιηθεί στο κτίριο εκδήλωση για το ναυάγιο της Πύλου.

Ads

Σημειώνεται ότι στη συναυλία, που συνδιοργανώνεται με άλλα σωματεία του χώρου, την ΠΟΘΑ και με την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, συμμετέχουν: Νένα Βενετσάνου, Σπύρος Γραμμένος, Σαββίνα Γιαννάτου, Αργυρώ Καπαρού, Μαρία Κηλαηδόνη, Δημήτρης Μητσοτάκης, Μαρίνα Σάττι, Σκιαδαρέσες, Νεφέλη Φασούλη, Μάρθα Φριντζήλα, Κώστας Γιαννάκης, Αρης Φαλιάγκας, Ρίτσα Πέτσα με λαϊκό συγκρότημα από την Καρδίτσα, η χορωδία «Ασμα Αιγάλεω» και ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης