Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επέμβαση στο δεξιό οφθαλμό της Φερστέ Νατζάφι, της 11χρονης αδερφής του Χαμί που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη βόμβας στις 28 Μαρτίου στα Πατήσια. Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί του κοριτσιού και κάνουν λόγο για δεύτερο χειρουργείο αφού πρώτα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα του χειρουργείου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ads

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε μετά το τέλος της χειρουργικής επέμβασης από την Α΄ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική οι γιατροί επισημαίνουν τα εξής: «Σήμερα 31-3-10 χειρουργήθηκε ο δεξιός οφθαλμός της μικρής ασθενούς. Το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη διήρκησε 5 ώρες υπό γενική αναισθησία. Έγινε αφαίρεση 5 αλλοτρίων σωμάτων: ενός πλαστικού μήκους 1,5 εκατοστού με τρία σκέλη εύρους 0,8 εκατοστά και τεσσάρων χάλκινων συρμάτων μικράς διαμέτρου και μήκους 1,8 εκατοστά, 1,3 εκατοστά , 0,7 εκατοστά και 0,6 εκατοστά. Έγινε αφαίρεση φακού και επιπέδωση του αποκολλημένου αμφιβληστροειδούς και τοποθέτηση στην υαλοειδική κοιλότητα υγράς σιλικόνης.

Η πρόγνωση της οράσεως αυτού του οφθαλμού είναι επιφυλακτική. Θα επακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο χειρουργείο για τον έτερο οφθαλμό της μικράς ασθενούς. Η επέμβαση έγινε από το ειδικό Τμήμα Χειρουργικής Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς της Α΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής».