Συγγνώμη ζήτησε η παρουσιάστρια της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου από τους Μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας, τους οποίους αποκάλεσε «ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες», ενώ με ανακοινώσεις τους οι δυο Μητροπολίτες «απείλησαν» να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Ads

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «επειδή τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος κυρία Ακριβοπούλου στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ (19-11-2018), χαρακτηρίζοντας τις απόψεις μου ότι απηχούν ακροδεξιές και χρυσαυγίτικες αντιλήψεις, θεωρώ ότι είναι άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό μου, γι’ αυτό και την καλώ να καταθέσει το περιεχόμενο αυτών των απόψεων και των αντιλήψεών μου, άλλως θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, εκτός εάν ανακαλέσει άμεσα στην αυριανή εκπομπή της».

Και ο μητροπολίτης Πειραιώς που προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της ΕΡΤ και της Κ. Ακριβοπούλου, σε αναφορά του στο ΕΣΡ κάνει λόγο για «κατάπτωση της λαοσυντήρητης» κρατικής τηλεόρασης.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Ακριβοπούλου στην αρχή της σημερινής εκπομπής της δήλωσε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομο και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, που όχι απλώς έχουν δίκιο, αλλά αδικούνται αφού έχουν εκφράσει απόψεις με το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που είπα εγώ και έχει δίκιο και ο Μητροπολίτης που μιλά για ένδικα μέσα».

Ads