Τί συμφορά, ενώ είσαι καμωμένη

Ads

για τα ωραία του Louis Vuitton έργα

 (ναι, στο Ηρώδειο τα δείξαμε κι αυτά),

η άδικη αυτή σου η τύχη πάντα ενθάρρυνσι

κι επιτυχία να σε αρνείται·

Και τί φρικτή η μέρα που ενδίδεις

(η μέρα που αφέθηκες κι ενδίδεις),

στον Massimo τον Duti και τον Ferragamo

 

Είπα κι εγώ ένα Σαββατοκύριακο να χαλαρώσω με ποίηση, αλλά δεν με άφησαν εκείνες που έχουν έφεση στην οίηση.

Ads

Μύλο τα κανε πάλι η άμισθη επικοινωνιακή σύμβουλος της Υπουργού. Αφού καλή μου γυναίκα και τον Dior εκθείασες, και στο Σουφλί έτρεχες με τη συνονόματη να πουλήσεις φύκια και μεταξωτές κορδέλες, και την Κατράντζου χώρεσες στο Σούνιο με την αποθανούσα Μαριάννα, τι το θελες το δελτίο τύπου για τον Erdem στο Βρετανικό μέσα στη μαύρη νύχτα του Σαββάτου; Εκεί βρήκες να τις κάνεις τις υπερωρίες; Λες και δεν ξέρεις την κακία του κόσμου, τους Λαιστρηγόνες, τους Κύκλωπες, τον άγριο Ποσειδώνα. Βέβαια, όπως λέει ο ποιητής, αυτούς δεν θα τους συναντήσεις αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου -και δίκιο έχει. Με τις δικές σου τις δηλώσεις σου απάντησαν οι χρήστες του twitter, κι έτρεχες βράδυ Κυριακής να μαζεύεις τα άπλυτα.

Και τα βαλες μωρέ με τον Erdem τον ανερχόμενο, της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου; Ντάξει, δε λέω, έχει καταγωγή από την Τουρκία -ο πατέρας του δηλαδή, γιατί η μάνα του είναι αγγλίδα. Δε λέω, μετά το Netflix, γιατί να μην τα βάλεις και με τους Τούρκους; Τον έχεις ψηλά τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Έλα σου όμως που η αφρόκρεμα που ασχολείται με τη μόδα δεν έχει τέτοια στεγανά. Και να σου να τρέχεις μετά να διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόσβαλες τους κοσμοπολίτες μόδιστρους.

Ωραία το ριξες αυτό με τη μόδα που περιλαμβάνεται στη σύγχρονη πολιτιστική βιομηχανία. Η συμβουλή μου όμως είναι ότι χρειάζεται και κάτι ακόμα. Μες στη βδομάδα ξέθαψε κάνα βασιλικό καπέλο, κάνα haute couture συνολάκι της Φρειδερίκης, ξέρεις εσύ. Εβδομήντα βαλίτσες και μπαούλα με ρούχα άφησε κι αυτή, βρες κάτι επειγόντως να αναστηλωθεί το ήθος πέριξ του Κολωνακίου, να χουμε κάτι να συζητάμε στα ντεφιλέ κι εμείς οι σοσιαλίστριες.

Τώρα που λέμε για μόδα, αναστατωμένες φέρονται οι γενικές διευθύντριες -και οι διευθύντριες που θέλουν να γίνουν γενικές διευθύντριες- μετά από τη συνέντευξη άλλης γενικής διευθύντριας. Ο λόγος; Πρέπει σου λέει να διαφημίζουν και ρούχα για να κρατήσουν τη θέση τους; Φήμες λένε ότι τρέχουν να κλείσουν personal trainers, διατροφολόγους, αισθητικούς για να μπορέσουν να διαφημίσουν και αυτές καμία μπουτίκ, μην τους φάνε τη θέση. Εμ βέβαια, η ελεύθερη αγορά των μουσείων θέλει ανταγωνισμό!

Ίσως όμως τα θέματα να είναι πιο βατά και να μη χρειαστεί τόσος κόπος. Μαθαίνω ότι για την πασαρέλα των νέων γενικών διευθυντριών στο Υπουργείο θα προτιμηθεί το κλασικό ταγιέρ με σεμνό μίνι, αρκεί να είναι στα χρώματα της γαλανόλευκης. Σαν τη Δέσποινα Παπαδοπούλου, δηλαδή. Μαθαίνω ότι κάπως έτσι εμφανίστηκε άλλη διευθύντρια σε συνέντευξη και τσουπ, την καβάτζωσε τη θέση της γενικής. Ελπίζω η Zeus and Dione να ετοιμάσει ένα ανοιξιάτικο φιγουρίνι GreatD, για να βγουν κι από αυτό το άγχος οι υποψήφιες. Θα το παρακολουθώ για να σας ενημερώσω εγκαίρως…