«Πίσω» φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση σχετικά με τη διαφαινόμενη μονιμοποίηση 4.000 ιερέων. Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, διαψεύδει ότι θα προσλάβει 4.000 ιερείς εν μέσω πανδημίας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων.

Ads

Η διάψευση έρχεται ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εν όψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα, κατά την οποία κατατέθηκε υπόμνημα της Εκκλησίας της Ελλάδος, με το οποίο ζητείτο η πρόσληψη 4.000 ιερέων. Σημειώνεται πως θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: Το ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας».

Λίγες ώρες πριν, πληροφορίες της «Καθημερινής» ανέφεραν πως η απόφαση «παγώνει» για την ώρα και παραπέμπεται για αργότερα. Όπως έγραφε η σχετική στήλη, «στην κυβέρνηση δεν είναι αρνητικοί επί της αρχής στο εκκλησιαστικό αίτημα, αλλά, παράλληλα, θεωρούν πως δεν είναι της παρούσης το συγκεκριμένο θέμα και μπορεί να συζητηθεί σε επόμενη φάση».

Ads