Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε στις 14:30 το μεσημέρι και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, έχοντας κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Στον Κορυδαλλό βρίσκονται ήδη, από το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός, οι οποίοι κρατούνται σε ειδικά κελιά στις γυναικείες φυλακές. Ο υπαρχηγός των νεοναζί, κράτησε και αυτός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, την ίδια υπερασπιστική γραμμή με τους άλλους συλληφθέντες βουλευτές καταγγέλλοντας πολιτική δίωξη και αρνούμενος τις κατηγορίες. Την ίδια στιγμή οραματίστηκε μια ΧΑ στην εξουσία.

Ads

 
Στην «δημοσκοπική άνοδο της Χρυσής Αυγής και την πτώση της Νέας Δημοκρατίας» προσπάθησε να αποδώσει ο προφυλακισθείς βουλευτής την δίωξη που του ασκήθηκε, όπως φαίνεται από το απολογητικό υπόμνημά του, ενώ επιχείρησε να προβάλει και τις «κοινωνικές δράσεις» του νεοναζιστικού κόμματος, προφανώς αναφερόμενος σε κινήσεις «μόνο για Έλληνες».
 
Αναφορικά με το διήμερο που διέφευγε της σύλληψης, ο χρυσαυγίτης δηλώνει ότι «θα μπορούσα να διαφύγω στο εξωτερικό καταγγέλλοντας πολιτική δίωξη και να εξασφαλίσω την απρόσκοπτη διαβίωσή μου». Παρόλα αυτά δεν του το επέτρεψαν ο πατριωτισμός και το ήθος του.
 
Όπως φαίνεται στην απολογία του, που δημοσιεύει το Βήμα, ο Παππάς απειλεί ότι «θα ζητήσουν λόγο από αυτούς που έχουν ζημιώσει τον τόπο», ενώ υποστηρίζει ότι «οι βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής ήταν οι μόνοι που δεν είχαν λερώσει τα χέρια τους με κλεμμένο δημόσιο χρήμα και βρώμικες συναλλαγές». Συγκεκριμένα, δηλώνει σίγουρος ότι κάποια στιγμή το νεοναζιστικό μόρφωμα θα έρθει στην εξουσία και θα τιμωρήσει «τους υπεύθυνους της δυστυχίας του κόσμου». Υποστηρίζει, ακόμη, ότι «δεν είχαμε καμία πρόσβαση στα ΜΜΕ».
 
Αρνείται ότι υπήρχε στρατιωτική δομή της οργάνωσης, αλλά επιμένει ότι στο κόμμα τους δεν υπήρχαν «καρεκλοθήρες» και «ευρωκυνηγοί». Επίσης, ανέφερε ότι δεν «γίνεται να χρεώνεται ένα κόμμα εγκλήματα οπαδών του», συμπληρώνοντας ότι ουδέποτε γνώρισε τους δράστες που κατονομάζονται στην δικογραφία.