Στον Ηλία Κασιδιάρη και το σόου του μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος φέρεται να χρεώνει την προφυλάκισή του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς ο «φύρερ» της νεοναζιστικής οργάνωσης εκτιμά πως οι απειλές, οι σφαλιάρες και οι κλωτσιές επιβάρυναν τη θέση του.

Ads

 
Ο Μιχαλολιάκος εμφανίζεται, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το iefimerida, δυσαρεστημένος από τη στάση, όχι μόνο του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και των άλλων δύο βουλευτών Μίχου και Παναγιώταρου. Ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Μιχαλολιάκος αναγνωρίζει ως σημαντικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής τον Κασιδιάρη, αλλά τον κρίνει ως άπειρο για να ηγηθεί της νεοναζιστικής οργάνωσης. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες ηγετικό ρόλο Χρυσή Αυγή μετά την προφυλάκιση του φύρερ και του υπαρχηγού Παππά, ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα στον Κορυδαλλό, φέρεται να έχει αναλάβει η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η οποία είναι όπως φαίνεται  και το μόνο πρόσωπο στο οποίο στηρίζεται ο Μιχαλολιάκος.
 
Διαβάστε επίσης: Αποκηρύσσει τη βία και τα κείμενα της νιότης του ο «φύρερ» της ΧΑ

Ενδεικτική είναι και η στάση του Ηλία Κασιδιάρη μετά την προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου, καθώς φέρεται να ενημερώθηκε, μέσω της Ζαρούλια για την ενόχληση του αρχηγού
 
Το πριν

 

 
* Βίντεο από τη βρετανική Guardian ο εικονολήπτης της οποίας δέχτηκε επίθεση.

 

 
Και το μετά όπου κλείνοντας «ευχαριστεί» και τους δημοσιογράφους….
 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» που αναφέρει πως τα όσα εκτυλίχθηκαν στη ΓΑΔΑ κατά τις πρώτες ώρες των συλλήψεων των μελών της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν κάθε φαντασία. «Σκληρό» στέλεχος της Χρυσής Αυγής έκλαιγε με αναφιλητά και ρωτούσε συνεχώς τους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, τι θα τον κάνουν, τι τον περιμένει, υποστηρίζοντας πως αυτός είναι καλό παιδί και άλλα τέτοια.

 
«Μου είπαν ότι ήταν έτοιμος να «ξεράσει» (τυπικός όρος στη γλώσσα των αστυνομικών για κρατούμενο ο οποίος είναι ψυχολογικά πιεσμένος και έτοιμος να μιλήσει για τον ίδιο και τους συν αυτώ). Αλλά είναι ένα μυστήριο ότι τελικά δεν είπε τίποτε. Συνέβη κάτι κατά την κράτησή του στη ΓΑΔΑ; Μετέφεραν κάποιοι κάπου την κατάστασή του και επέστρεψαν με κάποιο μήνυμα προς αυτόν «να το βουλώσει»; Αγνωστο. Αλλά το έχω δει να συμβαίνει στα έργα», αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου.

Ads