Ενώπιον του εφέτη ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας, προκειμένου να απολογηθεί, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστος Τσάκαλος. Το ίδιο θα συμβεί και με τη μητέρα του και τη σύζυγο του αδελφού του που συνελήφθησαν χθες για υπόθαλψη της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου.

Ads

 
Το κατηγορητήριο σε βάρος του Χρήστου Τσάκαλου περιλαμβάνει πράξεις που αφορούν το σχέδιο απόδρασης μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.
 
Στο μεταξύ η 60χρονη μητέρα του και η 26χρονη σύντροφος του αδελφού του Γεράσιμου Τσάκαλου οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εφέτη ανακριτή για να απολογηθούν.
 
Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν για υπόθαλψη της Αγγελικής Σπυροπούλου, της οποίας η σύλληψη είχε προηγηθεί, στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, στη Σαλαμίνα.
 
H 22χρονη Αγγελική φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην ομάδα που σχεδίαζε με τον βαρυποινίτη Χριστόδουλο Ξηρό τη βομβιστική επιχείρηση στις φυλακές Κορυδαλλού με σκοπό την απόδραση προφυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές. Θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Πέμπτη.