Την ερχόμενη Πέμπτη θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του ανακριτή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας, η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία είναι αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο για τον ρόλο που τής αποδίδεται στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος», για την απόδραση κρατουμένων-μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ads

Η 22χρονη ζήτησε και έλαβε από τον Εφέτη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της και να προετοιμάσει την υπεράσπισή της. Προθεσμία έλαβαν και οι άλλες δύο γυναίκες που συνελήφθησαν, η μητέρα και η σύντροφος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Γεράσιμου Τσάκαλου, οι οποίες θα απολογηθούν στον Εφέτη αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη της 22χρονης έγινε σε σπίτι στη Σαλαμίνα, ιδιοκτησίας της Αθηνάς Τσάκαλου, μητέρας των προφυλακισμένων αδελφών Τσάκαλου που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Η 22χρονη έμενε εκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεαρή κοπέλα κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας με το όνομα Εύη Στατίδη και είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι στο οποίο διέμενε ακολουθώντας στοιχεία από την καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. 

Ads

image

Στον απόηχο της σύλληψης της Αγγελικής Σπυροπούλου, συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου. Η σύλληψη έγινε, σύμφωνα με πληφορίες, έξω από το γραφείο του ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας, όπου είχε προσέλθει για να δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών. Ο ανακριτής αρχικά της είπε να επανέλθει στο γραφείο του την Παρασκευή και λίγο αργότερα συνελήφθη. Το μεσημέρι συνελήφθη με την ίδια κατηγορία – της υπόθαλψης της 22χρονης Αγγελικής – και η 26χρονη σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει μια 36χρονη, κάτοικο Σαλαμίνας, που κατηγορείται για ένταξη στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης το Σάββατο είχαν ανακοινωθεί οι συλλήψεις δυο ακόμη προσώπων για την υπόθεση ενός 39χρονου και ενός 32χρονου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο δεύτερος παρέδωσε στην Αγγελική Σπυροπούλου ψηφιακό υλικό, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS, και σκοπευτικά λέιζερ που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ, με τα οποία θα γινόταν η επιχείρηση ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 32χρονος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη. Την ίδια ημέρα ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί και η 36χρονη που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, μετέφερε μηνύματα των έγκλειστων για συμμετοχή στην Οργάνωση «Συνομωσία πυρήνων της Φωτιάς» σε ελεύθερους συνεργούς τους.