«Στοχοποιημένος» λόγω της διαφωνίας του με τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Ads

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε πως θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η ισότητα στον γάμο αποτελεί για τον ίδιο επιβολή της πολιτικής ορθότητας.

«Προσωπικά είμαι κατά και του γάμου και της τεκνοθεσίας (σσ από ομόφυλα ζευγάρια). Το έχω ξεκαθαρίσει. Και έχω ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσω και ανάλογα. Σε αυτό το ζήτημα προσπαθεί να επιβληθεί μια πολιτική ορθότητα. Δηλαδή πολλές φορές άνθρωποι που εκφράζουμε θέση ότι είμαστε κατά και του γάμου και της τεκνοθεσίας, αισθανόμαστε στοχοποιημένοι. Ας δούμε τι λέει και η κοινή γνώμη. Αυτός όλος ο κόσμος που βλέπετε, ούτε ομοφοβικός είναι ούτε ξαφνικά έχει αποδεχθεί ακραίες θέσεις. Είναι η κοινή πεποίθηση της ελληνικής κοινωνίας, που κατά την άποψη μου είναι και σωστή, και έρχεται κόντρα σε μια επιβολή πολιτικής ορθότητας που μπορεί να γίνει», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε διάλογος επί του θέματος πρέπει να γίνει με όρους ελευθερίας της έκφρασης.

Ads

«Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει απολύτως τη θέση του και είναι απολύτως σεβαστή. Θεωρεί ότι πρέπει να έρθει και θα κρίνει τον χρόνο τον οποίο θα έρθει, και θα κρίνει τους όρους με τους οποίους θα έρθει. Και θα ανοίξουμε εκεί την κουβέντα. Αυτή η κουβέντα πρέπει να γίνει ως κουβέντα ελευθερίας έκφρασης, και όχι ως επιβολής. Αν γίνει σαν κουβέντα επιβολής, όλος αυτός ο κόσμος θα νιώσει ότι στοχοποιείται. Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι όταν θεωρεί ότι κάτι είναι σωστό να γίνει, θα γίνει. Θα το κάνει στον χρόνο που πρέπει. Από εκεί και πέρα έχει πει ότι επειδή είναι ένα θέμα που άπτεται της συνείδησης, προφανώς και θα τοποθετηθούμε όλοι. Σε αυτόν τον διάλογο όμως, πολλές φορές βλέπουμε ότι όταν κάποιοι άνθρωποι βγαίνουν και λένε ότι είμαστε κατά, ξαφνικά νομίζει κάποιος ότι αυτοί είναι κάποιοι άνθρωποι των άκρων, ξεχασμένοι. Και τα νούμερα δείχνουν ότι είναι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».