Για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αναφέροντας ουσιαστικά πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο.

Ads

«Στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο θέμα προς επεξεργασία. Ισχύει ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός. Σε ό,τι με αφορά ως υπουργό Δικαιοσύνης, αυτό το ζήτημα δεν είναι στο υπουργείο Δικαιοσύνης τώρα. Είναι ένα υπουργείο είτε αποκλειστικά αρμόδιο, είτε συναρμόδιο» ανέφερε ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο Open.

«Αυτό τέθηκε από την κορυφή της κυβέρνησης αλλά το θέμα αυτό δεν υπάρχει ως εκκρεμότητα στο υπουργείο. Αν και εφόσον τεθεί, το υπουργείο θα εκφραστεί» συμπλήρωσε.

Όπως είχε γράψει και το TVXS και φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από τα όσα είπε ο υπουργός, ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει τη σχετική ρύθμιση για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, ακυρώνεται, έπειτα κι από τα σήματα καταψήφισης που έστειλαν Σαμαράς – Βορίδης.

Ads

Η κοινοβουλευτική αριθμητική, έτσι όπως διαμορφώνεται, απειλεί τον πρωθυπουργό με ένα πρωτοφανές στραπάτσο καθώς πάνω από 60 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (σε σύνολο 158) αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό έως ευθεία αρνητική διάθεση τη ρύθμιση. Υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνα με πληροφορίες του TVXS, το Μαξίμου σχεδιάζει να φέρει τη σχετική ρύθμιση μετά τον σταθμό των ευρωεκλογών, οπότε διανοίγεται ένας καθαρός πολιτικός ορίζοντας τριετίας, χωρίς εκλογικές προκλήσεις.