Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι ο άνθρωπος που κατονόμασε η χρυσή Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998

Ads

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία, πριν μιλήσει δημόσια για την σεξουαλική της κακοποίηση, είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα όπου και κατήγγειλε τον συγκεκριμένο παράγοντα και τον κατονόμασε. Ο φερόμενος ως δράστης είναι και στέλεχος της ΝΔ (αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Πικερμίου – Ραφήνας), η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι προχώρησε σε αναστολή της κομματικής του ιδιότητας. «Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, διαψεύδει την κάθε εμπλοκή του. Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΟ, απαντώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου και υπήρξε δημοσίευμα με τις σχετικές αποκαλύψεις, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμά σας σε σχέση με το πρόσωπό μου και την κυρία Μπεκατώρου, τυγχάνουν παντελώς ανακριβή, ψευδή, συκοφαντικά και υποβολιμιαία, καθόσον ουδέποτε έλαβαν χώρα τα όσα ισχυρίζεται η κυρία Μπεκατώρου σε σχέση με το πρόσωπό μου. Για το λόγο αυτό σας καλώ όπως αποσύρετε άμεσα όλα τα δημοσιεύματα τα οποία με εμπλέκουν αδίκως με τις καταγγελίες της κυρίας Μπεκατώρου και επιφυλάσσομαι παντώς νομίμου δικαιώματός μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων».

Νωρίτερα, πριν έρθει στο φως το όνομα του εμπλεκόμενου αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας και παρότι η κ. Μπεκατώρου τον είχε καταγγείλει επώνυμα στον εισαγγελέα, οργισμένες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας, η οποία ανέφερε ότι δεν γνώριζε κάτι, έκανε λόγο για «δυσάρεστο» περιστατικό και «παρότρυνε» την καταγγέλλουσα, αφήνοντας αιχμές για το χρόνο της καταγγελία, «εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Ads

Εξαιτίας της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΟ, παραιτήθηκε από τη θέση του, εκφράζοντας την ντροπή, τη θλίψη και την οργή του, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη και αφετέρου για την αντίδραση της Ομοσπονδίας, που «ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, “ως δυσάρεστο περιστατικό”», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι:

«Η αντίδραση της Ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και εκθέτει τα μέλη της αλλά περισσότερο την πλειοψηφία του ιστιοπλοϊκού κόσμου που σέβεται την προσωπικότητα και την υπόληψη κάθε αθλήτριας και αθλητή».

Διαβάστε επίσης: