Έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τη σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία, μία μέρα αφότου η Μπεκατώρου, αποκάλυψε τον βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας , δημοσίευσε κείμενο χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «δυσάρεστο», αφήνοντας παράλληλα αιχμές σχετικά με το γιατί, η αθλήτρια δεν μίλησε γι’ αυτό το περιστατικό νωρίτερα.

Οι αντιδράσεις στο twitter, ήταν αρκετές και οργισμένες, με τους χρήστες, να κατηγορούν την Ομοσπονδία, για λανθασμένη στάση απέναντι στο ζήτημα.

«Αυτοί που λένε πράγματα όπως Και γιατί το θύμα δεν μίλησε νωρίτερα είναι ακριβώς και ο λόγος που το θύμα δεν μίλησε νωρίτερα. Ή δεν θα μιλήσει ποτέ. Είναι μέρος του προβλήματος», ανέφερε σε ανάρτηση του ένας χρήστης, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ, άλλοι χρήστες, ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Η σεξουαλικη κακοποίηση δεν είναι δυσάρεστο περιστατικό, δυσάρεστο περιστατικό είναι ότι στοκοι σαν αυτόν που έγραψε το εν λόγω κείμενο έχουν θέση ευθύνης στην ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα» , «Μόνο στην Ελλάδα μια Ολυμπιονίκης καταγγέλει βιασμό και εμείς της ζητάμε τα ρέστα. Νομίζω ότι είναι ώρα τα στόματα να ανοίξουν για να σταματήσει η γενικευμένη χυδαιότητα της σεξουαλικής παρενόχλησης ειδικά στους χώρους εργασίας».