Ντοκουμέντα σχετικά με την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη πρόκειται να δημοσιεύσει αύριο, Κυριακή, το Documento.

Ads

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της, ο υπουργός αποτελούσε τον «στόχο 5046c» της ΕΥΠ, ενώ στο κυριακάτικο φύλλο θα υπάρξουν και αποσπάσματα από την έκθεση παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη, τα οποία, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και επικοινωνία του με καναλάρχη, όπως επισημαίνεται.

«Ο στόχος στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολαϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο του Documento, στο οποίο παρατίθεται απόσπασμα από την έκθεση παρακολούθησης του υπουργού.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Τι (δεν) γνώριζε η ΕΥΠ για την εξαγωγή του Predator;

Ads

Ο νυν υπουργός Ενέργειας, σύμφωνα με το δημοσίευμα και τα στοιχεία της εφημερίδας, παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών επί ένα χρόνο, από 27 Νοεμβρίου 2020 έως 17 Νοεμβρίου 2022.

Η παρακολούθηση γίνεται στο επίσημο κινητό του υπουργού, ενώ καταγράφονται συνομιλίες του με δημοσιογράφους όπως οι Τάκης Χατζής και Θανάσης Κουκάκης, οι οποίοι με δηλώσεις τους στην εφημερίδα τις επιβεβαιώνουν, με υπουργούς, στελέχη της ΝΔ, αλλά και συνομιλίες προσωπικές.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Τώρα που με στοιχεία αποκαλύπτονται τα ψέματα Μητσοτάκη, θα πει γιατί παρακολουθούσε τον Χατζηδάκη η ΕΥΠ;»

Μεταξύ των άλλων συζητά με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση αν και έχει ήδη φύγει από το υπουργείο Ενέργειας και είναι υπουργός Εργασίας, ενώ υπάρχει αναφορά και σε συζήτηση με τον Αλέξη Πιλάβιο, μέλος ΔΣ Μυτιληναίου Α.Ε.

«Ο στόχος (σσ: ο …υπουργός) είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το πιθανό ανασχηματισμό» αναφέρει ο υπάλληλος της ΕΥΠ, ο οποίος κάνει και εκθέσεις με συμπεράσματα για τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος σε μετέπειτα συνομιλίες του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μετακίνησή του από το υπουργείο Ενέργειας στο υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Κωστής Χατζηδάκης παρακολουθούνταν τόσο από την ΕΥΠ, όσο και από το Predator, ενώ όταν είχε κληθεί να μιλήσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών στον Γιώργο Αυτιά, είχε «καταπιεί» τη γλώσσα του

Διαβάστε επίσης: Οικονόμου: Αδιανόητο ο Μητσοτάκης να παρακολουθούσε κρατικούς αξιωματούχους, υπάρχουν ρυπαρά δίκτυα που συνεργάζονται με μμε

Χατζηδάκης: Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός εμπλέκεται, η Δικαιοσύνη να δράσει

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης κάνει λόγο για «δυσώδη» υπόθεση και υπογραμμίζει ότι ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, «οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει».

Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Χατζηδάκη

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά! Άλλωστε και οι τρεις πρωθυπουργοί με τους οποίους έχω συνεργαστεί ήταν πάντοτε ενήμεροι για όλες τις μείζονες αποφάσεις στα Υπουργεία που κατά καιρούς έχω υπηρετήσει. Οι πολιτικές μου επιλογές ήταν σαφείς και γνωστές τόσο στους ίδιους όσο και στους Έλληνες πολίτες.

Η όλη υπόθεση ωστόσο που απασχολεί τον δημόσιο βίο από τον Αύγουστο δεν παύει να είναι δυσώδης. Η ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι, πέρα από τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα παράνομα λογισμικά και να θέτει σε νέες και χωρίς παθογένειες βάσεις την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών της Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας!».